Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret için hafta sonu Antalya'daydı. Tunç, ziyaretler kapsamında avukatlarla da buluştu. Fakat o buluşmaya Antalya Barosu'nun davet edilmediği ortaya çıktı. Antalya Barosu yaptığı açıklama ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u sert sözlerle eleştirdi.
"BARO'YA DAVET GELMEDİ"
Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un avukatlarla olan buluşmasına dair Antalya Barosuna herhangi bir davet ya da bilgilendirme gelmedi belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Avukatların meslek kuruluşu olan Baro'ya bilgi verilmemesi ve davet edilmemesi, böylesi bir toplantıyı doğru bulmadığımızı göstermektedir. Bu tutum, adalete, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve bağımsız savunmaya olan mesafeyi eylemli olarak ortaya koymaktadır."
"BEKLETİMİZ SALDIRIYA UĞRAYAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ZİYARET EDİLMESİYDİ"
Baro açıklamasında ayrıca, geçtiğimiz günlerde haciz sırasında silahlı saldırıya uğrayan avukatın durumuna da dikkat çekti. Antalya Barosu, saldırıya uğrayan meslektaşlarının halen hastanede tedavisinin sürdüğünü hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:
"Beklentimiz, Bakan Tunç'un baromuzu dinlemekten ziyade, saldırıya uğrayan meslektaşlarımızı ziyaret etmesi ve neredeyse bir hafta geçmesine rağmen hala failin neden yakalanmadığına dair kamuoyuna açıklamada bulunmasıydı. Avukatların yaşam hakkını tehdit eden bir atmosferde mesleğini ifa ettiğini gösteren bu vahim olayın suskunluk ve kayıtsızlıkla karşılanması hazin bir tablodur."