Antalya basın camiası, deneyimli gazeteci Zeki Özer'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. İlerleyen yaşına rağmen sahada aktif olarak görev yapan Özer, meslektaşları arasında "sokak muhabiri" olarak tanınıyordu. Kaktüs Medya'dan önce birçok farklı yayın organında görev yapan Özer, meslek hayatına kattığı değerle biliniyordu.

HASTALIĞIYLA MÜCADELESİ VE SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Mart ayında siroz teşhisi konulan Zeki Özer, hastalığını sosyal medya hesabından duyurarak sevenleriyle paylaşmıştı. Hem İstanbul'da hem de Antalya'da tedavi gören Özer, tüm çabalara rağmen yaşam savaşını kaybetti. Özer'in vefatı, 2025 yılında Antalya basın camiasının Kubilay Eldemirci, Celal Vecel ve Cengiz Savaşeri'den sonraki dördüncü kaybı oldu.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeki Özer için ilk tören, bugün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kültür ve Cemevi'nde düzenlendi. Törende Özer için helallik alınırken, sevenleri ve meslektaşları gözyaşlarına boğuldu. Cemevindeki törenin ardından Özer'in naaşı, Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi, 12. Cadde'de bulunan Türbeli Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, CHP Antalya milletvekilleri, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Sözcüsü Dr. Cem Oğuz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, sendika temsilcileri, basın mensupları ve Özer'i sevenler katıldı.

Muhabir: DUYGU TEKİN