Antalya, bugünden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre kent genelinde bugün başlayan sağanak yağışların, pazar gününe kadar aralıklarla kuvvetli şekilde devam etmesi bekleniyor. Sonbahar aylarında beklediği yağışları alamayan Antalya’da yeni sistemle birlikte kısa süreli ancak şiddetli yağışların etkili olacağı ifade edildi.

PAZAR KADAR YAĞMUR VAR

Kentte dün beklenen sağanak yağmur merkez ilçelerde düşük seviyede gerçekleşirken, meteoroloji verileri bugün itibarıyla yağışların kuvvetleneceğine işaret etti. Perşembe günü hava sıcaklıklarının en düşük 16, en yüksek 20 derece olması; yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor. Hafta sonuna kadar sürecek yağışlı hava ile birlikte zaman zaman gök gürültülü sağanak görülecek.

Whatsapp Image 2025 11 25 At 13.51.36

VATANDAŞLARA UYARI

Yetkililer, kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, dolu, yıldırım ve kısa süreli fırtına riskine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Son günlerde yaşanan yağışlarda bazı bölgelerde sel meydana gelmiş, kent merkezinde hayat olumsuz etkilenmişti. Rüzgârın şiddetiyle bazı binaların çatıları uçmuş, trafik aksamış ve su baskınları nedeniyle birçok noktada ekipler müdahalede bulunmuştu.

Serik Yağmur

SU KAYNAKLARI DOLACAK

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; yeni sistemle birlikte yağışların kentin su kaynaklarına olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle kent merkezine yakın konumda bulunan Doyran Barajı, Kırkgöz ve Ekşili Göletinde su seviyesinin yükselmesi bekleniyor. Su kaynaklarının suyun artması ile birlikte hem vatandaşlar hem de çiftçiler derin bir nefes alacak. Son yıllarda su kaynaklarını bir bir kaybeden Antalya’da su kuyularında da artış yaşandı.

Konyaaltı Yağmur

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN