Antalya’da hasadı yapılan balkabaklarının kilogram fiyatının bu yıl 5 ila 10 lira arasında değişiyor. Özellikle kış aylarında tüketimi artan balkabakları Pazar tezgahlarında yerini aldı.
TADI VE AROMASIYLA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Antalya’da yetiştirilen ve son yıllarda üretimi artan bal kabağı, bu yıl da pazarda üreticinin yüzünü güldürüyor. Bal kabakları, lezzeti ve aromasıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Semt pazarlarında bal kabağı satışı yapan üreticiler, bölgeye özgü tohumlardan elde ettikleri kabakların büyük ilgi gördüğünü söyledi.
KABAKLAR 30-40 KİLOYA KADAR ÇIKTI
Üretici Süleyman Akın, "Son yıllarda bal kabağı yetiştiriciliğimiz gelişti. 30-40 kilogram gelen kabaklarımız oluyor. Bu bal kabağının tohumu atalarımızdan kalma. Kimi müşterilerimize tüm, kimilerine ise dilimleyerek satış yapıyoruz. Bu sene ortalama kilogram fiyatı, tüm alımlarda 10 TL" dedi.