Antalya’da her gün artan trafiği yoğunluğu bir dizi sorunları da beraberinde getirdi. Kentin 649 bin 102 nüfusla en kalabalık Kepez ilçesinde çekilen bir görüntü Hindistan görüntülerini aratmadı. Fevzi Çakmak Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı ile Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi birleşiminde yer alan kavşakta trafik ışıkları bulunmuyor. Trafik ışıklarının olmadığı kavşakta hemen hergün kaza yaşanıyor. Sürücülerin geçiş üstünlüğü sağlamak için birbiri ile yarıştığı kavşakta ne can ne de mal güvenliği var. En büyük tehlike ise öğrenciler oldu.

TÜRKİYE'NİN EN KALABALIK İLLERİ ARASINDA

TÜİK’in 2025 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre Antalya’nın nüfusu 2 milyon 777 bin 677’ye yükseldi. Son yıllarda aldığı yoğun göçle dikkat çeken kent, Türkiye’nin en kalabalık illeri arasında üst sıralardaki yerini korudu. Nüfusun hızla arttığı kentte bir yandan da motorlu taşıt sayıları artmaya başladı. Antalya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 1 milyon 670 bin 697 oldu.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞUYOR

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre araç sayısındaki hızlı artış, kent merkezinde trafik yoğunluğunu da beraberinde getirdi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ana arterlerde uzun araç kuyrukları oluşuyor. Toplu ulaşımın yetersiz kaldığı bölgelerde bireysel araç kullanımı öne çıkarken, otopark yetersizliği de sürücüler için günlük bir soruna dönüşmüş durumda. Kepez ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı ile Müftü Yusuf Talat Efendi Caddesi birleşiminde yer alan kavşakta trafik ışıklarının olmaması büyük tepki çekti.

VATANDAŞLAR KURUMLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Kavşakta hemen her gün kaza meydana geldiğini belirten vatandaşlar olası bir can kaybı yaşanmadan kurumlara çağrıda bulundu. Mahallede yaşayanlar Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi yönetime seslenerek bir an önce kavşağa trafik ışıklarının yerleştirilmesini talep etti. Kavşakta en büyük tehlike ise öğrenciler için olduğu kaydedildi.

"KİMSE SESİMİZİ DUYMUYOR"

Kavşağın hemen 250 metre ilerisinde Gülşen Mehmet Fehmi Diktaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunuyor. Okulda öğrenim gören 500 öğrencinin her gün kavşaktan yürüyerek geçtiği kaydedildi. Mahallede yaşayan Dilara Duman, “Bu kavşak için başvurmadığımız kurum kalmadı. Kimse sesimizi duymuyor. Hergün kaza görüntüleri görüyoruz. Birileri bizim sesimizi duysun. Çok değil sadece bir ışık istiyoruz. Trafikte saygı yok. Herkes bir anda geçmek istiyor.” dedi.

Dilara Can ise, “Daha dün sabah bir kaza yaşandı. Bu kazalar sürekli oluyor. Bugüne kadar sesimizi duyan olmadı. Yol var ışık yok, can kaybı olmadan birisi önlem alsın. Öğrenciler hergün buradan karşıya geçmek için 3-5 dakika bekliyor. Karşıya geçerken yanlarından arabalar geçiyor. Sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Buraya acil müdahale edilmeli.” dedi.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN