Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin simge tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi'ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için 2020 yılında Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kazı çalışmaları başlatmış ve antik dönem kalıntıları ve yapıları gün yüzüne çıkarılmıştı. Eserlerin ziyaretçilere sunulması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalarında sona gelindi. 

TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Çalışmaların devam ettiği tarihi Hıdırlık Kulesi seyir terası tamamlandıktan sonra yerli ve yabancı ziyaretçiler Açıkhava müzesine kavuşmuş olacaklar. Seyir terası projesi ile alanda bulunan antik dönem kalıntılar ile diğer yapı kalıntılarının zemin altında kalan kısımlarının yürüyüş yolu kotundan cam yüzeylerle izlenmesi sağlanacak. Antalyalılar, yerli ve yabancı ziyaretçilerin eşsiz Akdeniz manzarasını da izlenmesine imkan veren ahşap yürüme yolları da proje de yer alıyor.

36A46F53 E7F4 4Ada 96De 41Ee04D5Dcd5

0B2E26E0 7Eff 46F3 93C7 31C2F23D2Abb

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA HIZ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından alanda restorasyon ve konservasyon işleri yapılıyor. Taşıyıcı niteliğinde olan kuru duvar imalatlarının üzerine ahşap ve cam zemin kaplamaları altyapısında yer alan taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları büyük oranda tamamlandı. Cam yüzeylerin montajına başlandı. Antalya Müze Müdürlüğü ve KUDEB denetiminde sürdürülen proje kapsamında kazı sonrasında ortaya çıkan tarihi kalıntıların koruma-onarım (konservasyon) çalışmaları da devam ediyor.

6412F7Cb Ce04 420B 9993 F8Dd530Baeea

Muhabir: BÜLENT ÖNER