Türkiye genelinde 2025-2026 eğitim-Öğrenim yılı başladı. Milyonlarca öğrenci, kırtasiyeden kalemini, defterini, kitabını aldı ve okul sırasında hocalarını dinlemeye başladı. Öğrenciler okul sıralarında derslerine çalışırken kantin fiyatları ise dikkat çekti. Kantinde satılan ürünlerin sağlığı zararlılığının konuşulduğu bir dönemde bir de yiyecekler ile abur cuburların fahiş fiyatlara satılması yeni tartışmalara neden oldu.

KANTİNLERDE FAHİŞ FİYAT

Antalya’daki bir kantinde satılan yiyeceklerin fiyatları görenleri şok etti. Evden yemek yiyemeyen ve ve kantin de yemek almak isteyen bir öğrencinin en ucuz alabileceği yiyeceğin ise sadece simit olduğu görüldü. Dışarıda 15 TL’ye satılan simittin ise burada 30 TL’ye satıldığı görüldü. Bunun haricinde bir hamburgerin 170 TL, pizzanın 150 TL ve ekmek arası dönerin ise 150 TL’ye satıldığı gözlemlendi.

Kantin Kiralama Işi

BU YİYECEKLER NE KADAR SAĞLIKLI?

Yiyecekler için fahiş fiyatlar istenmesi bir yana öğrencilere satılan bu ürünlerin ne kadar sağlığı olduğu da bir başka tartışma konusu. Hamburger, pizza, sosisli ve tost gibi daha çok fast food ağırlıklı yiyeceklerin satılması, öğrencilerin sağlığına zarar verdiğini ve obeziteye yol açtığı pek çok kişi tarafından defalarca dile getirdi. Özellikle Eğitim SEN ve Veli SEN gibi STK’lar, öğrencilere okullarda en az 1 öğünün bedava olması için ciddi mücadele veriyor.

Kantin Fiyatları

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP