Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 15’incisi düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, hafta sonunda yine binlerce kitapseveri ağırladı. “Kitapla umuda, adalete, özgürlüğe…” temasıyla düzenlenen fuarın 9’uncu gününde Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı. Her yaştan Antalyalı, yazarlarla buluşmak, yeni çıkan kitapları keşfetmek ve kültürel etkinliklere katılmak için fuar alanını doldurdu.

MURAT EMİR VE BÜŞRA ÖZDEMİR FUARDA

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Murat Emir, fuar ziyareti kapsamında Gazeteci-Yazar Yavuz Oğhan’ın “Millete Emanet” adlı kitabının imza gününe katıldı. Etkinlikte CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Mustafa Erdem ve Aykut Kaya, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan ve çok sayıda partili de yer aldı.

Murat Emir, etkinlikte yaptığı açıklamada Antalya Kitap Fuarı’nın Türkiye’de kültür ve sanatın gelişimi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Antalya’nın bir kültür şehri olma yolunda ilerlemesinde Muhittin Böcek Başkanımızın çabaları büyük. Onun başlattığı bu fuarın her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Antalyalıların, özellikle gençlerin kitaba olan ilgisini görmek umut verici” dedi. Emir, Yavuz Oğhan’ın kitabını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu adına imzalayarak, “Bugün burada Ekrem Başkan adına imzalıyorum ama kitap çıktığında kendisi de okurlarıyla buluşacak” ifadelerini kullandı.

YAVUZ OĞHAN’DAN YOĞUN İLGİ

Gazeteci-Yazar Yavuz Oğhan’ın “Millete Emanet” adlı kitabının imza günü, fuarın en çok ilgi gören etkinliklerinden biri oldu. Uzun kuyruklar oluşturan okurlar, hem kitaplarını imzalattı hem de yazarla sohbet etme fırsatı buldu. Oğhan, Antalyalı kitapseverlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu kadar kalabalık bir kitleyle buluşmak, kitaba olan ilginin canlılığını görmek büyük mutluluk” dedi.

Etkinlik boyunca fuar alanında hem sıcak bir atmosfer hem de yoğun bir edebiyat coşkusu hakimdi. Katılımcılar, imza alanlarının yanı sıra söyleşi salonlarını da doldurdu. Fuarın bu yılki teması olan “umuda, adalete ve özgürlüğe” vurgu yapan paneller, gençlerin ilgisini çekti.

EDEBİYAT DOLU HAFTA SONU

Hafta sonu boyunca fuar, adeta kültür şölenine dönüştü. Cam Piramit’in içi ve çevresi, kitap torbalarıyla dolaşan binlerce okurla doldu. Ziyaretçiler yeni çıkan romanlardan kişisel gelişim kitaplarına, tarih, şiir ve çocuk kitaplarına kadar geniş bir yelpazede alışveriş yaptı. Fuarı gezen birçok aile, çocuklarını çocuk kitapları bölümüne götürerek küçük yaşta okuma alışkanlığını teşvik etti.

Antalya’nın farklı ilçelerinden gelen ziyaretçiler de fuara ayrı bir renk kattı. Özellikle gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Üniversite öğrencileri yazarlarla söyleşilere katılarak sorular yöneltti, kitaplarını imzalatırken anı fotoğrafları çekti.

UZUN KUYRUKLAR, RENKLİ SÖYLEŞİLER

Antalya Kitap Fuarı’nın 9’uncu gününde sahne ve imza alanlarında ünlü yazarlar yer aldı. Erol Mütercimler, Engin Alan, Emrah Kozan, Mavisel Yener, Işık Öğütçü ve Ahmet Telli gün boyu okurlarıyla buluştu. Yüksel Işık ve Emrah Kozan söyleşi programlarında yazarlık süreçlerini anlatırken, Ahmet Telli şiir dinletisiyle duygusal anlar yaşattı.

Yazarların okurlarıyla birebir iletişim kurduğu bu etkinlikler, fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden biri haline geldi. Katılımcılar uzun kuyruklar oluştururken, bazı stantlarda imza süresi planlananın üzerine çıktı. Organizatörler, yoğunluğa rağmen düzeni koruyarak ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı.

FUAR HER GEÇEN YIL BÜYÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 yıldır düzenlenen kitap fuarı, her geçen yıl daha geniş katılımla gerçekleşiyor. Bu yıl 300’ün üzerinde yayınevi ve 250’den fazla yazarın yer aldığı etkinlikte, sadece imza günleri değil; aynı zamanda çocuk atölyeleri, panel, şiir dinletisi ve konferanslar da yoğun ilgi görüyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, fuarın sadece bir kitap etkinliği değil, aynı zamanda kentte kültür bilincini yükselten bir buluşma noktası haline geldiğini söyledi. Özdemir, “Antalya’nın kültürel çeşitliliğini ve sanat sevgisini yansıtan bu fuar, halkın katılımıyla büyüyor. Her yaştan insanın kitapla buluşması bizim için en büyük kazanç” dedi.

KİTAPLA UMUDA, ADALETE, ÖZGÜRLÜĞE

Bu yıl “Kitapla umuda, adalete, özgürlüğe…” temasıyla düzenlenen fuar, Antalyalılara hem kültürel hem de toplumsal bir mesaj veriyor. Fuarda düzenlenen panellerde, düşünce özgürlüğü, ifade hakkı, çevre bilinci ve kadınların toplumsal rolü gibi konular ele alınıyor. Etkinlikler, sadece kitap severlere değil; farklı alanlarda fikir üretmek isteyen herkese açık olarak düzenleniyor. Fuar alanında gün boyu süren etkinliklerde çocuklar için masal anlatımları, gençler için yaratıcı yazarlık atölyeleri yapılıyor.

Antalya Kitap Fuarı, 13 Ekim’e kadar her gün 10.00–20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Hafta sonu yaşanan yoğunluğun önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Kaynak: BÜLTEN