Antalya Körfez Gazetesi Muhabiri Ertuğrul Gün'ün özel haberine göre Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, kent genelindeki mezarlıklarda sivrisinekle mücadele kapsamında sulukların boş bırakılmasını isteyen bir uyarı yazısı bıraktı. Özellikle yaz aylarında doğada susuz kalan canlılar için yapılan sulukların boş bırakılmasının istenmesi mezar yakınlarının tepkisini çekti.
VATANDAŞTAN TEPKİ ÇEKTİ
Mezarlıklara bırakılan notta, “Sivrisinekle mücadele için mezarların üzerinde bulunan sulukların boş kalması gerekmektedir. Gerekli duyarlılığı gösterdiğiniz için teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı. Ancak bu uyarı, özellikle mezarlıklarda kuşlar ve diğer canlılar için bırakılan hayır amaçlı sulukları hedef alması nedeniyle bazı vatandaşların tepkisini çekti.
HAYIR YAPMAK KISITLANACAK
Mezarlıklarda yaşayan canlılara su vermek, birçok kişi tarafından sevap olarak görülüyor. Özellikle yaz aylarında sıcak hava nedeniyle susuz kalan kuşlar, kediler gibi canlılar için suluk bırakmak gelenek hâline getirildi. Belediyenin bu sulukların boş bırakılmasını istemesi, “doğal yaşamı ve iyiliği teşvik eden davranışların kısıtlanması” olarak değerlendirildi. Bazı vatandaşlar uygulamanın daha hassas ve denge gözetilerek yapılması gerektiğini ifade ederken Böyle giderse hayır yapmak da yasaklanacak” sitemlerini dile getirdi.
SİVRİSİNEK KAOSU BAŞLADI
Antalya’da yaz aylarının başlamasıyla birlikte sivrisinek şikâyetlerinde artış gözlemleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele kapsamında 7/24 çalıştığını, şehir genelinde 1600 personel, 200 araç ve 3 tekne ile ilaçlama yapıldığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla yapılan çalışmalar kapsamında gündüz durgun sular ve fosseptikler ilaçlanırken, geceleri de araçlarla sokak sokak ilaçlama sürdürülüyor.