Antalya’da dün siyasette hareketli saatler yaşandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altyapı Yönetim Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Elektrik Enerjisi Yapı Elemanları Üretimi İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALDAŞ) yönetiminden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın istifaları dikkat çekti. İstifaların yankısı devam ederken, bu kez Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın açıklamaları gündemi belirledi.
KONYAALTI İÇİN KAVGA VERİYORUM
Bir yanda Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım AK Parti rozeti takmak için Ankara’da yer alırken, diğer tarafta Cem Kotan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik dikkat çeken eleştirilerde bulundu. Zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Kotan, “Durgun denizde herkes kaptanlık yapabilir, biz fırtınada kaptanlık yapıyoruz. ASAT’a ve Büyükşehir’e kırgınım. Altyapı çalışmaları yüzünden yollar kazılıyor, vatandaş mağdur oluyor. Bu partililikle ilgili değil, tamamen Konyaaltı’nın çıkarı için kavga veriyorum.” dedi.

MUHALİF DOSTLARIMIZI İNANDIRAMIYORUZ
Kotan’ın bu açıklamaları siyasi arenada geniş yankı buldu. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Yunus Günal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kotan’a destek mesajı verdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşan Günal, “Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’a, siyasi kaygılardan uzak, yaşanan sorunları açık yüreklilikle dile getirdiği için teşekkür ediyoruz. Hemşerilerimizin mağduriyetine sebep olan CHP’li Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’ın beceriksizliklerini gündeme getirdiğimizde, ne yazık ki muhalif dostlarımızı inandıramıyoruz. Ancak CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın, bu gerçekleri kamuoyu önünde açıkça ifade etmesi, Konyaaltı halkının sesi olma sorumluluğunu yerine getirdiğini gösteriyor.” dedi.

KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Günal, “Konyaaltı’mız Antalya’nın gözbebeği bir ilçedir. Ancak son dönemde yaşanan alt yapı sorunları, hizmet eksiklikleri ve koordinasyonsuzluk, vatandaşlarımızın günlük yaşamını ciddi şekilde olumsuz etkiledi. Bu sorunların temelinde, Büyükşehir Belediyesi’nin plansız, ilgisiz ve beceriksiz yönetim anlayışı yatıyor. Cem Kotan’ın açıklamaları, bu gerçeğin artık gizlenemeyecek kadar görünür hale geldiğini ortaya koydu. Gerçekleri dile getirme cesaretini gösterdiği için kendisine teşekkür ediyoruz. Yolsuzluk ve şovla vakit kaybeden CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ni, artık hemşerilerimizin gerçek sorunlarına çözüm üretmeye, hizmet etmeye ve Konyaaltı halkının sesine kulak vermeye davet ediyoruz.” dedi.
Kotan’ın açıklamaları ve ardından gelen AK Parti desteği, Antalya siyasetinde yeni bir tartışma başlatırken, gözler Büyükşehir Belediyesi’nin vereceği yanıta çevrildi.





