Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise daha önce yaptığı açıklamada, D-400’ün Aksu bölümünde yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle özellikle Alanya istikametinde trafik yoğunluğu yaşandığını belirtmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını söyleyen Yıldırım, Soğucaksu Köprüsü’nün 3 şeride çıkarılmasını istediklerini ifade etmişti. Yıldırım ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir arasında polemiğe neden olan D-400 karayolundaki Soğucaksu Köprüsü’nün genişletilmesi için planlanan çalışma, 9-20 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan COP31 nedeniyle ertelendi.
3 ŞERİTTE ÇIKARILMASINI İSTEMİŞTİ
Antalya-Alanya arasında tek ulaşım güzergahı olan D-400 karayolu Soğucaksu ve Gebiz Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğu bir süredir kent gündemindeki yerini koruyor. Her iki güzergahta şerit sayısının 2’ye düşmesi trafik yoğunluğuna neden oluyordu. İsa Yıldırım, D-400’ün Aksu bölümünde yolun 3 şeritten 2 şeride düşmesi nedeniyle özellikle Alanya istikametinde trafik yoğunluğu yaşandığını belirtmişti. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını söyleyen Yıldırım, Soğucaksu Köprüsü’nün 3 şeride çıkarılmasını istediklerini ifade etmişti.
ÇALIŞMALAR COP31'E TAKILDI
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün haberine göre; Aksu Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konu hakkında CHP Grup Sözcüsü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Oruç bilgi verdi. Oruç, Soğucaksu Köprüsü ile Gebiz Kavşağı’nda yapılması planlanan çalışmaların fizibilite ve projelendirme süreçlerinin tamamlandığını söyledi. COP31 nedeniyle bölgede şu aşamada çalışma yapılmasının istenmediğini belirten Oruç, “Büyükşehir Belediyemizin hem Soğucaksu Köprüsü hem de Gebiz Kavşağı ile ilgili tasarrufları var. Bu konuda çalışmalar tamamlanarak fizibilite ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. Ancak COP31 vesilesiyle Antalya Valimizin tasarruflarıyla şu anda buralarda herhangi bir çalışma istenmemektedir. COP31’den sonra hem Soğucaksu Köprüsü hem de Gebiz Kavşağı’nda bir çalışmamız olacaktır.” dedi.





