Antalya’da Fatih-Expo tramvay hattındaki Yonca durağının asansör kabininde geçtiğimiz aylarda yangın çıktı. Yangın itfaiye ve görevli personel tarafından söndürülürken, asansörler uzun süre kullanılamadı. Tramvay durağı EXPO-Fatih ve Antalya Havalimanı aktarma merkezi olması dolayısı ile daha da bir önemli hale geldi. Üst geçit üzerinde bir de görüntü kirliliği oluştu.
BİR TANE ASANSÖRÜ YAPAMADI
Yanan asansör dün gerilimin yüksek olduğu AK Parti ve MHP’li üyelerin terk ettiği meclis toplantısına taşındı. AK Parti Kepez ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Cumhur Göncü, cevaplanması istemi ile soru sordu. Göncü, “Şehirlerin girişleri şehirlerin vizyonudur. Antalya Havalimanı'ndan şehre doğru geldiğimizde tahmin ediyorum 2-5 ay önce bir yangın yaşandı. Üst geçit asansörü yandı. Olabilir kazadır, buna bir itirazımız yok. 2,5 ayda Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bir tane asansörü yapamadı. Lütfen siyaset yaparken bunları da düşünün.” dedi.
BİZ MUTLU FALAN DEĞİLİZ
Göncü, “Ben bunu 15 gün önce meclise taşımadan gerekli yerlere söyledim. Büşra hanıma kadar ilettim. Biz mutlu falan değiliz. Bunları göz ardı etmeyelim lütfen. Bu şehir hepimizin şehridir.” sözlerine yer verdi. Açıklamaların gündeme gelmesinin ardından bugün bölgede ekiplerin çalışması başladı. Çalışmalar kapsamında iskele kurulumunun tamamlandığı görüldü. Üst geçidin yapımının neden uzadığı bilinmezken, yapımının kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.
YOĞUN KULLANILIYOR
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; “Çiçek ve çocuk” temasıyla 2016 yılında düzenlenen EXPO için yalnızca 300 günde tamamlanan Fatih-Expo tramvay hattı, aradan geçen yıllara rağmen kentteki en yoğun kullanılan hatlardan biri haline geldi. Günlük 80 bin yolcuya ulaşan hat, özellikle Muratpaşa ve Sinan duraklarında yoğunlukla karşı karşıya kalıyor.