Antalya’nın fethinin sembolü olan ve Selçuklu döneminden günümüze ulaşan en önemli miraslar arasında yer alan Yivli Minare Camii, bugün sıra dışı ve ürkütücü bir olaya sahne oldu. Gün içerisinde camiyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, tarihi kolonlardan birinin üzerinde hareket eden bir akrep fark etti.

YİVLİ MİNARE KOLONLARINDA AKREP PANİĞİ

Akrep, çevrede bulunan kişiler tarafından cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. O anlara tanıklık eden ziyaretçiler, gördükleri manzara karşısında şaşkınlık yaşarken, bazı kişiler hızla bölgeden uzaklaştı. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin uğrak noktası olan ibadethanede akrebin görülmesiyle birlikte kısa süreli bir panik yaşandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine cami görevlileri duruma müdahale etti.

Camide Akrep Paniği 2

AKREP YAKALANDI

İhbar üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri, akrebi yakalayarak ibadethaneden uzaklaştırdı. Uzmanlar özellikle sıcak havaların etkisiyle akrep gibi canlıların serin ve gölgeli alanlara yöneldiğine dikkat çekerek, tarihi yapılarda bu tür durumlarla zaman zaman karşılaşılabileceğini belirtiyor.

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP