2024-2025 sezonunda talihsiz bir şekilde Süper Lig’den düşen ve bu yıl 1.Lig’de mücadele veren Antalyaspor’da çok önemli bir gelişme yaşandı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimizi sezon aldığı transfer yasağını kaldırmak için önemli bir adım attı. Transfer tahtasını açmak için FIFA’daki dosyalarını temizlemesi gereken Antalyaspor, bütün dosyalarını kapattı.
1 TANE DOSYA KALMIŞTI
FIFA bulanan 16 dosyadan dolayı transfer yasağı alan Antalyaspor, geçtiğimiz günlerde önemli bir başarıya imza attı. Akdeniz temsilcisi, FIFA’da bulunan 16 dosyadan 15’ini temizledi. Geriye kalan 1 dosyanın ise kapatıldığı ama yasal prosedürlerden dolayı gecikmeler olduğu ifade edildi.

ALACAKLARINI İSTİYORDU
Antalyaspor’un kalan son dosyasının 2024-2025 sezonunda takıma transfer olan ama alacaklarının ödenmediğini öne sürerek Antalya'dan ayrılan 32 yaşındaki Kenan Piric olduğu öğrenildi. Piric alacaklarının ödenmediğini öne sürerek, Antalyaspor'un ödemelerini yapması için için FIFA’ya şikayet başvurusu yapmıştı. Bu sebepten dolayı Antalyaspor’un FIFA’da bir dosyası daha olmuştu. Yönetim ise bu dosyayı da kapattı.

TRANSFER YASAĞI KALKIYOR
FIFA’da bulunan 16 dosyanın 15 ‘ini temizleyen Antalyaspor Başkanı Mustafa Ergün ve yönetimi kalan son dosyayı da kapatmayı başardı. Futbolcu Kenan Piric ile anlaşan yönetimin artık FIFA sisteminde herhangi bir dosyası kalmadı. Yasal prosedürler nedeniyle henüz dosya sistemden düşmedi fakat yakın zamanda sistemin yenilenmesi ve Antalyaspor’un üzerindeki transfer yasağının kalkması bekleniyor.





