Azerbaycan vatandaşı Safura J. (40), kısa bir süre sonra Antalya’ya yaşayan N.Y.’nin (45) ile tanıştı. Kadın bir süre sonra havayolu ile Antalya’ya geldi. İmam nikahı kıydırdıklarını belirten kadın 20 gün beraber yaşadıklarını kaydetti. Daha sonra ise kendisine ait 19 bin TL’yi vermediğini öne sürerek şikayetçi olacağını söyledi.

EVLENMEK İÇİN ANTALYA'YA GELDİ

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre, Safura J., kısa süre önce Türkiye’de yaşayan N.Y. ile tanıştığını ve evlilik planları yaptıklarını belirtti. Resmi nikah kıymak amacıyla Azerbaycan’dan Antalya’ya geldiğini anlatan Safura J., yaklaşık 20 gün birlikte yaşadıklarını söyledi. Bir süre sonra anlaşamadıklarını ve ayrılık kararı aldıklarını ifade eden Safura J., ayrılığın ardından Antalya Havalimanı’na bırakıldığını dile getirdi.

POLİSE BAŞVURDUĞUNU SÖYLEDİ

Kendisine ait 23 bin TL’nin N.Y.’de bulunduğunu iddia eden Safura J., “Bana 4 bin TL verdi. Kalan parayı karttan çekip getireceğini söyledi. Havalimanında beklememi istedi. Ancak gittikten sonra geri dönmedi. Daha sonra da parayı vermeyeceğini söyledi.” dedi. Yaşadıkları nedeniyle mağdur olduğunu öne süren Safura J., Antalya Havalimanı’nda polise başvurduğunu belirterek, “Ben dolandırıldım. 19 bin TL paramı aldı ve vermedi. Havalimanında polise müracaat ettim. Kendi ülkemden de gerekli başvuruları yapacağım.” diye konuştu. Olayla ilgili hukuki süreç başlatacağını belirten Safura J., Türk yetkililerinden yardım beklediğini söyledi.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN