Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi adaylar netleşti. Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerde Davut Çetin Kırmızı, Berkay Bahar Mavi, Hatice Öz Turuncu Reşat Güney ise Beyaz grup olarak yarışa girecek. ATSO Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Hatice Öz'e, tekne kazasında hayatını kaybeden merhum ATSO Başkanı Ali Bahar'ın eşi Şebnem Bahar'dan gelen destek mesajı geniş yankı uyandırdı. Şebnem Bahar'ın sosyal medya paylaşımına yaptığı destek yorumunun ardından gözler Bahar ailesine çevrilirken, ATSO Başkan Adayı Berkay Bahar, adaylık toplantısında bu konuya değindi.
HERKES İSTEDİĞİ ADAYI DESTEKLEYEBİLİR
Berkay Bahar, konuyu kişisel bir tartışma haline getirmeyeceklerini belirterek, Şebnem Bahar'ın kendisi için özel bir yeri olduğunu söyledi. "Şebnem Hanım'ın bende dokunulmazlığı var. Çünkü o, artık babaları olmayan çocukların annesi. Ayrıca Ali Bahar'ın bana emanetidir. Herkes istediği adayı özgürce destekleyebilir" diyen Bahar, ATSO seçim sürecini bir hesaplaşma olarak görmediklerini ifade etti.

BAHAR: HEDEFİMİZ RANTSAL DÖNÜŞÜM İLE KENTİN DEĞERİNİ ARTIRMAK
Aile içindeki destek tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahar, açıklamalarının ardından ATSO seçimlerine yönelik projelerini de kamuoyuyla paylaştı. Kentin geleceğine ilişkin vizyonunu anlatan Bahar, özellikle kentsel dönüşüm ve şehir planlamasına ilişkin hedeflerini açıkladı. Seçimlere mavi grup olarak giren Berkay Bahar, projelerinin bir kısmını açıkladı. Bahar kenti geliştirmek ve modern bir hale getirmek için kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme dönüştüreceklerini söyledi. Rantsal dönüşümün içeriğini açıklayan Bahar, amaçlarının hem müteahhitlerin hem de mülk sahiplerinin kazanması olduğunu ifade etti. Bahar, ‘rantsal’ kelimesinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini, kentin değerini artırcak, kenti güzelleştirecek projeler için meslek odaları ile işbirliği yapacaklarını belirtti.
2040 VİZYONUNA GÖRE DİKEY MİMARİ VURGUSU
Bahar’ın bir başka projesi ise dikey mimarıyla ilgili. Bahar, 2040 vizyonuna göre kenti dikey mimariye göre şekillendirmek istediklerini vurguladı. Yüksek inşaat mühendisi olduğunu hatırlatan Bahar, dikey mimarinin Antalya’ya uygun olmadığı yönündeki soru üzerine, “Bunlar sadece proje. Daha kapsamlı çalışma yapacağız. Belki de yatay mimariye göre proje üreteceğiz” diye konuştu.




