Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Akdeniz Bulvarı üzerinde Boğaçay Nehri üzerindeki spot aydınlatmalar, son günlerde hem yayaların hem de sürücülerin tepkisini çekmeye başladı. Özellikle gece saatlerinde doğrudan göze vuran yoğun ışık, görüşü zayıflatıyor, dikkat dağınıklığına yol açıyor ve trafik güvenliği açısından risk oluşturuyor.
RAHATSIZ ETMEYE BAŞLADI
Bölgede yaşayan vatandaşlar, söz konusu ışığın aylar önce arızalanmış olabileceğini ileri sürerek normal aydınlatma düzenine göre çok daha güçlü şekilde yaydığını söyledi. Vatandaşların ifadelerine göre; spot çevresine göre aşırı parlak olması nedeniyle karanlıkta araçları ile seyir halinde olan sürücülerin gözünü alıyor. Işıkları aynı zamanda yürüyüş yolunu kullanan yayalar için de rahatsız edici bir hal aldı.

'MÜDAHALE EDİLSİN' ÇAĞRISI
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; durumun uzun süredir devam ettiğini aktaran vatandaşlar, “Bunu daha önce de birkaç kez gerekli yerlere sosyal medya hesapları üzerinden bildirdik. Bugüne kadar bir çözüm olmadı. Aydınlatmanın uygun bir armatürle değiştirilmesi ya da ışığın daha kontrollü verilmesini sağlayacak bir düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi’nin müdahale etmesini istiyoruz.” dediler.





