Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 5 Temmuz 2025 tarihinde gözaltına alındı ve aynı günün akşam saatlerinde tutuklandı. Döşemealtı L Tipi cezaevinde tutuklu bulunan Başkan Böcek, dün gece geçirdiği rahatsızlıktan dolayı hastaneye kaldırıldı.

BAŞKAN BÖCEK HASTANEYE KALDIRILDI

Daha önce de rahatsızlık geçiren ve kontrollerini Antalya Şehir Hastanesi'nde yaptıran Böcek'in bu kez Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tetiklerin ardından Böcek, tekrardan cezaevine geri gönderildi. Böcek’in rahatsızlığına ilişkinse resmi bir açıklama yapılmazken CHP Antalya İl Başkanlığı ise sosyal medya üzerinden konuya ilişkin bir paylaşım yaptı.

Böcek Hastane Görüntüsü

CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞI’NDAN İLK AÇIKLAMA

İl Başkanlığı yaptığı açıklamada Böcek’in sağlık durumu için kaygılandıklarını belirterek, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in hastaneye kaldırılması hepimizi derinden kaygılandırmıştır. Sayın Başkan, COVID-19 pandemisi döneminde 108 gün yoğun bakımda kalarak yaşam mücadelesi vermiş; bu süreçte ciddi sağlık sorunları yaşamıştır. Bugün ise, cezaevi koşullarında 14 farklı ilaç kullanmak zorunda kalan bir sağlık durumu içerisindedir” denildi.

Muhittin Böcek Başkanlık

“DERHAL SERBEST BIRAKILMALI”

Yaşanabilecek olası bir can kaybının önüne geçilmesi için yetkililerin Başkan Böcek bir an önce gerekeni yapması için çağrıda bulunan İl Başkanlığı, ”Bu tablo karşısında, Başkanımızın hukuksuz ve insani olmayan bir şekilde tutuklu bulunması asla kabul edilemez. Hem hukuk devleti ilkeleri hem de insan hakları çerçevesinde, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in tutuksuz yargılanmak üzere derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Yetkilileri, adaletin ve vicdanın gereğini yapmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP