CHP'de mutlak butlan kararının ardından yaşanan siyasi gelişmeler ve peş peşe gelen istifalar Antalya siyasetinde de dengeleri değiştirdi. Özgür Özel'in öncülüğünde kurulan Yeni Parti'ye Antalya'dan dört CHP milletvekilinin katılmasıyla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kentteki tek milletvekili Sururi Çorabatır oldu. Sessizliğini koruyan Çorabatır, önce partisinde kalacağını açıklarken, şimdi de CHP'nin yeni TBMM grup yönetimine destek mesajı verdi.
CHP MİLLETVEKİLİ SAYISI 1’E DÜŞTÜ
Mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Özgür Özel'in yeni bir siyasi parti kurduğunu açıklamasıyla birlikte Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar, Aykut Kaya ve Mustafa Erdem CHP'den istifa ederek Yeni Parti saflarına katıldı. Bu gelişmeyle birlikte 2023 Genel Seçimleri'nin ardından Antalya'yı TBMM'de beş milletvekiliyle temsil eden CHP'nin milletvekili sayısı bire düştü. Partide kalan tek isim olan Sururi Çorabatır ise istifa etmeyeceğini, "103 yıllık çınarı terk etmiyoruz. Buradayız." sözleriyle duyurdu. Vekilliği boyunca kamuoyunda fazla görünmeyen Çorabatır, bu kez CHP'nin yeni TBMM grup yönetimine ilişkin yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

YENİ YÖNETİME DESTEK
Çorabatır, TBMM Grup Başkanlığı görevine seçilen Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile Grup Başkanvekillikleri görevine getirilen İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Rahmi Aşkın Türeli'yi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanlığı görevine seçilen Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak'ı, Grup Başkanvekilliği görevlerine seçilen İzmir Milletvekillerimiz Sevda Erdan Kılıç ve Rahmi Aşkın Türeli'yi yürekten tebrik ediyorum. Demokrasiye, adalete ve halkın iradesine olan bağlılıkla üstlendikleri bu önemli görevlerde kendilerine başarılar diliyor; ortak akıl, dayanışma ve güçlü bir Meclis anlayışıyla ülkemize değerli katkılar sunacaklarına inanıyorum."





