Cumhuriyet Halk Partisi, yarın “Şimdi İktidar Zamanı” sloganıyla gerçekleştireceği 39’uncu Olağan Kurultayı gerçekleştirecek. Kurultay’da kayıtlı bin 385 delege, ilk gün partinin yeni programı ve tüzük değişikliğini onaya sunacak. İkinci gün genel başkan ve üçüncü gün de parti yönetiminin “partiyi iktidara götürecek kadrolar” olacağını vurgulandığı Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu için oylama yapılacak.

CAN OKAN KIRAN TÜZÜK KOMİSYONUNDA

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, kurultay öncesi toplanan tüzük komisyonunda yer alarak, Antalya’yı temsil etti. Kıran, “Genel merkezimizde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Tüzük Komisyonu toplantısına Antalya’mızı temsilen katılım sağladım. Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcılarımız Ensar Aytekin ve Gül Çiftci’nin divan başkanlığında yürütülen toplantıda, Sivas İl Başkanımız değerli abim Yılmaz Coşkun ile birlikte tüzüğümüzde yapılacak değişiklikleri değerlendirdik. Partimizin demokratik işleyişini güçlendirecek bu çalışmaların hepimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Can Okan Kıran Kurultay

PROGRAM BELLİ OLDU!

Kurultay, bugün (28 Kasım) hazirunda çoğunluğun sağlanmasıyla açılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kurultay başkanlık divanı seçilecek. CHP Genel Balkanı Özgür Özel’in açış konuşmasıyla devam edecek kurultayda Özel, parti ve hükümet programına ilişkin örgüte mesajlar verecek. Program kurultay komisyonlarının oluşturulmasıyla devam edecek. Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin program taslağına ilişkin sunumunun ardından gölge bakanlar kendi alanlarına dair sunumlar gerçekleştirecek. Ardından CHP’nin 4-9 Eylül 2024’te yapılan program çalışmasıyla somutlaşan ve 6-8 Eylül’de partinin kuruluş haftası kapsamında gerçekleştirilen Program Çalıştayı’nda son şekli verilen yeni parti programı delegenin oyuna sunulacak. Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin tüzüğe eklenmesine ilişkin tüzük değişikliği de oylanacak.

Chp Kurultay Hazırlığı

Muhabir: BÜLENT ÖNER