Sorunlarını çeşitli platformlarda duyurmaya çalışan vatandaşlar, Şikayetvar.com üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Döşemealtı Belediyesi’ni göreve çağırdı. Mahalle sakinleri, bölgede uzun süredir temel belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadıklarını öne sürdü. Vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerde, özellikle çöp toplama hizmetlerinin düzensiz yürütüldüğü ve bu durumun çevre kirliliğine yol açtığı ifade edildi. Biriken çöpler nedeniyle kötü kokuların oluştuğunu belirten bölge sakinleri, sıcak havaların etkisiyle sorunun daha da büyüdüğünü kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇAĞRI

Şikayetlerde yalnızca çöp sorunu değil, ulaşım ve altyapı eksiklikleri de gündeme getirildi. Mahalledeki yolların uzun süredir bakım beklediğini ifade eden vatandaşlar, bozuk yollar nedeniyle günlük yaşamda ciddi zorluklar yaşadıklarını belirtti. Toplu taşıma hizmetlerinin de yetersiz olduğunu dile getiren vatandaşlar, özellikle özel aracı olmayan kişilerin ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

SİNEK İSTİLASI

Bölge sakinlerinin en çok şikayet ettiği konulardan biri de sinek sorunu oldu. Vatandaşlar, düzenli ilaçlama yapılmadığını öne sürerek özellikle yaz aylarında sinek yoğunluğunun dayanılmaz seviyelere ulaştığını ifade etti. Bir vatandaş şikayetinde, “Gece gündüz sineklerden dolayı evde bile rahat edemiyoruz. Düzenli ve etkili bir ilaçlama çalışması yapılmasını istiyoruz” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

“BAŞVURULARIMIZA RAĞMEN SONUÇ ALAMIYORUZ”

Mahalle sakinleri, sorunların çözümü için daha önce ilgili kurumlara başvurduklarını ancak somut bir sonuç alamadıklarını iddia etti. Vatandaşlar, bölgede altyapı eksiklerinin giderilmesini, yolların yenilenmesini, çöp toplama hizmetlerinin düzenli hale getirilmesini ve toplu taşıma imkanlarının artırılmasını talep etti. Şikayetlerini kamuoyuyla paylaşan vatandaşlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Döşemealtı Belediyesi’nin bölgedeki sorunlara yönelik kapsamlı bir çalışma başlatmasını istedi. Özellikle çevre temizliği, sinekle mücadele, ulaşım ve altyapı konularında kalıcı çözümler beklediklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililerin taleplerine kulak vermesini talep etti.

Muhabir: BÜLENT ÖNER