Antalya Gazipaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Mustafa Yüceson Caddesi’nde yer alan mevcut köprünün yerine yapılan yeni menfez köprü; 47 metre uzunluğunda, 9,5 metre genişliğinde ve 4 metre yüksekliğinde olacak. Bu köprü sayesinde, bölgedeki su akışı daha sağlıklı şekilde yönlendirilecek ve vatandaşların ulaşımı daha güvenli hale getirilecek.
ÖĞRENCİLERİN OKULA ULAŞIMI KOLAYLAŞACAK
İlçe belediyesi ekipleri tarafından yürütülen köprü çalışmalarının kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Asmaaltı Caddesi’nde ise mahalleye yeni açılan yolu birbirine bağlayacak olan köprü, 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde ve 4 metre yüksekliğinde inşa ediliyor. Bu köprü, özellikle öğrencilerin okula ulaşımını kolaylaştırırken, mahalleye alternatif bir güzergâh sağlayacak.
İKİ YENİ KÖPRÜ PROJESİ
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, köprü projesini yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz, “Pazarcı Mahallemizin uzun süredir ihtiyaç duyduğu iki önemli noktaya menfez köprü kazandırıyoruz. Bir yandan sel riskine karşı önlem alırken, diğer yandan vatandaşlarımızın günlük ulaşımını daha konforlu ve güvenli hale getiriyoruz. Asmaaltı Caddesi’ndeki köprümüzle de çocuklarımızın özellikle okula erişimini güvenli bir şekilde sağlayacağız. Yeni köprülerimiz Mahalle halkımıza hayırlı olsun. Güvenli ulaşım için ilçemizin dört bir tarafında çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
ULAŞIM DAHA KOLAY OLACAK
Pazarcı Mahalle Muhtarı Mehmet Tuncel ise projeden duyduğu memnuniyete vurgu yaparak, “Mahallemizin hem güvenliği hem de ulaşım kolaylığı açısından büyük öneme sahip bu iki köprü, uzun süredir beklediğimiz bir çalışmaydı. Özellikle kış aylarında yaşanan taşkınlar ve yetersiz bağlantılar nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için bu projeler büyük bir rahatlama sağlayacak. Çocuklarımız artık okullarına daha güvenli şekilde ulaşacak, mahalle sakinlerimiz ise alternatif yollarla günlük ulaşımını daha konforlu gerçekleştirecek. Başta Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere projede emeği geçen tüm belediye ekiplerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.