Burdur'da Valiliği koordinesinde, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Lisinia Doğa Proje tarafından yürütülen 'Gül Yolu' adlı projeyle kentin ekoturizmden daha fazla pay alması hedefleniyor.

GÜL YOLU PROJESİ'YLE BURDUR ZENGİNLEŞECEK 

Vali Öksüz, turizm alanında önemli bir adım atmaya hazırlandıklarını belirtti. Lavanta ve gül yolunu şehirlerinin turistik cazibe merkezlerine dönüştürmek istediklerini vurgulayan Vali Öksüz, bu projenin şehrin eko turizm potansiyelini ve geleneksel kültürünü tanıtmada önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Ayrıca, bu turizm çeşitlendirme projesinin genişletilerek devam ettirilmesi gerektiğini dile getirerek, Türkiye'den ve yurt dışından turistleri lavanta ve gül yollarını görmeye davet etti.İlyas Köyü'nden başlayıp Salda Gölü'ne kadar 82 kilometrelik alandaki 12 köyü kapsayan Gül Yolu Projesi'nin tanıtımı Lisinia Doğa Proje Alanı'na ait Burdur Gölü kenarındaki gül tarlasında yapıldı. Törende konuşan Vali Türker Öksüz, "Eko turizm faaliyeti olarak Gül Yolu Projesi'ni başlatıyoruz. Amacımız Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, Salda Gölü, yaylaları ve doğal güzellikleri, kültürel mirası oluşturan değerleri tanıtmak ve ekoturizmden fazla pay almak" dedi.

GÜLLER GÜN GEÇTİKÇE KURUYAN BURDUR GÖLÜ'NE ZARAR VERMEYECEK 

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ise Gül Yolu Projesi ile Burdur'un ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Lisina Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca da küresel ısınmadan dolayı Burdur Gölü suyunu azaldığını ve gülün çok az su tüketen ürün olduğunu belirtti. Etkinliğe katılanlar topladıkları gül yapraklarını imbiklere doldurdu ve yağ çıkartılması konusunda Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı. 

Kaynak: İHA