Antalya’da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yaklaşık 580 bin oy alarak yüzde 40 civarında destek bulan Tütüncü, seçimi Muhittin Böcek’in gerisinde tamamladı. Böcek’in yaklaşık 706 bin oyla yüzde 48 oranında destek alarak yeniden başkan seçilmesinin ardından Tütüncü’nün bir süre sahadan uzak kaldığı gözlendi. Ancak ilerleyen süreçte yeniden ilçe ziyaretlerine başlayan Tütüncü, esnaf, öğrenci ve vatandaş buluşmalarıyla saha çalışmalarını sürdürdü.

10 GÜN SÜREN SESSİZLİK

Tütüncü’nün bir süre önce sosyal medya üzerinden son paylaşımını 13 Nisan 2026 tarihinde yaptığı görüldü. Söz konusu paylaşımda okul ziyaretlerinden görüntülere yer veren Tütüncü, “Geriye dönüp baktığımızda hayatlarına dokunduğumuz, kalplerine izler bıraktığımız nice gönül var. Değerini şimdi daha çok hissediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşımın ardından yaklaşık 10 gün boyunca herhangi bir paylaşım yapılmaması dikkat çekti.

SİYASİ GELİŞMELERDE SESSİZLİK

Bu süreçte Antalya siyasetinde önemli gelişmeler yaşandı. Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul’un CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılması Ankara’da düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu. Antalya’dan çok sayıda partilinin katıldığı törende Tütüncü’nün yer almaması ve konuya ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan kentte düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakan Antalya’ya geldi. Siyaset ve diplomasinin merkezi haline gelen kentteki karşılamalarda da Tütüncü’nün yer alıp almadığı netlik kazanmazken, bu süreçte herhangi bir paylaşım yapmaması sessizliğini daha da belirgin hale getirdi.

Antalya Diplomasi Formu-1

OPERASYONLARA YORUM YAPMADI

Ayrıca son dönemde Türkiye genelinde gündeme gelen CHP’li belediyelere yönelik “rüşvet” ve “yolsuzluk” operasyonları hakkında da Tütüncü’nün herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çeken bir diğer konu oldu.

Antalya’da gözler Hakan Tütüncü’de: Sessizliği merak ediliyor!
Antalya’da gözler Hakan Tütüncü’de: Sessizliği merak ediliyor!
İçeriği Görüntüle

MANİDAR ÇIKIŞ GELDİ

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; Tütüncü günler süren sessizliğinin ardından manidar bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesaplarından çocuklar ile bir araya geldiği anları paylaşan Tütüncü, dikkat çeken ifadelere yer verdi. Tütüncü’nün, “Şairlerin o içli sözleri hep asude bir liman oldu. Acelem yok ama yönüm çok net. Kalplerdeki sevgilerle yola devam…” notunu paylaştı. Tütüncü’nün özellikle “Acelem yok ama yönüm çok net” ifadeleri kulislerde mesajın kime söylenmek istendiği yönünde merak uyandırdı.

23 NİSAN MESAJI PAYLAŞTI

Tütüncü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında ise, “Milli tarihimizin en önemli günü 23 Nisan 1920'nin hatırasını çocuklarımıza bayram olarak hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Milli Mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN