İçişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere dayandırılarak yapılan açıklamada, 1 Nisan 2026 Çarşamba günü batı bölgelerinde şiddetli hava olaylarının beklendiği duyuruldu. İçişleri Bakanlığı, İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile birlikte Antalya ve Manisa'nın batı, Denizli'nin ise güney ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ifade etti.

GÖKYÜZÜNDEN ÇAMUR YAĞACAK

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, özellikle Antalya bölgesini de kapsayan hava tahmini raporlarında, yağış anında kuvvetli rüzgar ile birlikte çamur şeklinde yağış beklendiğini vurguladı. Vatandaşların ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinin düşmesi gibi durumlara hazırlıklı olması gerektiği belirtilen açıklamada, bu doğa olayının araçlar ve açık alanlar üzerindeki olası etkilerine dikkat çekildi.

"AFETLERE KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUN"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan uyarı metninde, beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında yaşanabilecek şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkın bilinçli hareket etmesi istendi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, vatandaşların yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarının hayati önem taşıdığını hatırlatarak tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini önemle belirtti.

Muhabir: Tahsin CAN ÖNALP