Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği’nin “Kerkük’ten Anadolu’ya” konseri, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Kerküklü efsane sanatçıların sahne aldığı gece, coşku ve duygunun bir araya geldiği eşsiz bir kültürel etkinlik olarak hafızalara kazındı.

BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Halk Müziği Korosu, Anadolu ve Kerkük’ün derinliklerinden gelen ezgileri seslendirdi. Gecede, Armoni Müzik Grubu, Çağdaş Bendir Grubu ve Antalya Çağdaş Türk Müziği Topluluğu da güçlü performanslarıyla sahnede yer aldı. Dinleyiciler, Anadolu’nun farklı yörelerinden Kerkük’ün içli türkülerine kadar uzanan bu müzikal yolculuğa büyük bir coşkuyla eşlik etti. Salonu dolduran kalabalık, türkülerin ritmine alkışlarla katıldı ve her eserde salonu dolduran duygu seli daha da yoğunlaştı. Sanatseverler, bu eşsiz atmosferde türkülerin birleştirici gücünü derinden hissetti.

KOROYA TEŞEKKÜR

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Kürşat Çavuşoğlu, konserin ardından yaptığı konuşmada geceye emeği geçen herkese teşekkür etti. Şef Arzu Dede’nin liderliğinde 45 kişilik bir ekibin özverili çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu görkemli gece, Dr. Çavuşoğlu’nun sözleriyle “Antalya’nın uzun zamandır tanık olmadığı bir kültürel zenginlik şöleni” olarak nitelendirildi. Çavuşoğlu, “Bu gece yalnızca müzikseverler için değil, Türk dünyası için de unutulmaz bir anı oldu. Kerkük ve Anadolu’nun gönül bağını türkülerin gücüyle bir kez daha hissettik” dedi. Türk Dünyası’ndan gelen destek ve katılımın bu etkinliğin manevi değerini artırdığını vurgulayan Çavuşoğlu, sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti.

Muhabir: BÜLENT ÖNER