Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, mart ayı meclis toplantısı öncesinde Kemer halkına müjde niteliğinde bir açıklama yaparak ilçede sosyal belediyecilik anlayışını bir adım öteye taşıdı. Ekonomik şartların zorlaştığı bu dönemde vatandaşın yanında durmayı bir borç bildiklerini ifade eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, meclis üyeleriyle titizlikle yürütülen çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, Anne Taksi projesiyle Kemerli kadınların en özel dönemlerinde kendilerini güvende ve ayrıcalıklı hissedeceklerini vurguladı.

İLK AYDAN DOĞUM SONRASINA KADAR TAM DESTEK

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top tarafından açıklanan detaylara göre, bu benzersiz hizmetten gebeliğin birinci ayından itibaren doğum sonrası altıncı aya kadar tüm kadınlar yararlanabilecek. İkamet belgesi ve muvafakatname ile başvuru yapacak olan anne adaylarının, E-Nabız veya hastane randevu belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacak. Randevu gününden bir hafta önce belediyeye bildirimde bulunacak olan her vatandaşa bir refakatçinin eşlik etmesi istenecek.

KADIN ŞOFÖR VE KONFORLU ULAŞIM AYRICALIĞI

Anne adaylarının konforu için en ince ayrıntısına kadar düşünülen projede, direksiyon başında bir kadın şoför görev alacak. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, araç içerisinde çocuk koltuğundan hijyen malzemelerine, su ve kolonyadan acil ihtiyaç kitlerine kadar her türlü donanımın hazır edildiğini belirtti. Kemer içi randevularda saat 16:00, Antalya randevularında ise saat 15:00’e kadar hizmet verecek olan Anne Taksi, vatandaşları evinden alıp devlet hastanesine ulaştıracak; dönüş yolunda ise sadece eczane durağında mola vererek güvenle ikametlerine teslim edecek.

ANNELERE ANLAMLI HEDİYE PAKETİ

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, projenin en duygusal sürprizini ise sona sakladı. Anne Taksi hizmetinden yararlanan her anneye; içerisinde bebek bezi, zıbın takımı, biberon, şampuan ve emzik gibi temel ihtiyaçların bulunduğu donanımlı bir anne çantası hediye edilecek. Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Semih Top, bu anlamlı projenin tüm Kemer halkına hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: BÜLTEN