Gazeteci Mine Kırıkkanat’ın CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kullandığı “Kılıç artığı” ifadesi kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Tepkilerin ardından Antalya’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

UYSAL, KIRIKKANAT’IN SÖYLEMİNİ KINADI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada söz konusu ifadeleri sert sözlerle eleştirdi. Uysal, “Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Genel Başkanımızla ilgili, tarihi çağrışımı olan yakışıksız ifadeler kullanılması bizi üzmüştür. Güncel eleştirilerini, tarihin acı anılarını çağrıştıran cümlelerle ifade eden özensiz yaklaşımı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ümit Uysal Meclis

“HADSİZCE SALDIRMIŞ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yıllardır şahsıma yaptığı her türlü hakaretine sabırla sustuğum bir sözde yazar, bu kez Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hadsizce saldırmış. Tek kelime ile kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel Tbmm Konuşması

KIRIKKANAT ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin ardından açıklama yapan Mine Kırıkkanat ise kullandığı ifadenin tarihsel anlamını bilmediğini belirterek, “Alevi dostlardan içtenlikle özür dilerim. Kılıç artığı sözünün tarihçesini bilmiyordum. Bu sözü, Kılıçdaroğlu’nun soyadına atfen söyledim. Cehaletimi bağışlayın” dedi.

Kirikkanat Özür Di̇ledi̇

NE OLMUŞTU?

Tartışmanın fitili, Mine Kırıkkanat’ın sosyal medya paylaşımında Kılıçdaroğlu’nu hedef alırken kullandığı “Kılıç artığı” ifadesiyle ateşlendi. Söz konusu ifade, tarihsel olarak katliamlardan sağ kurtulanlara yönelik aşağılayıcı bir söylem olarak biliniyor ve özellikle Alevi toplumu açısından hassasiyet taşıyor.

Muhabir: AYŞEM SİCİM