Antalya Korkuteli 34. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Yağlı Güreşleri için geri sayım başladı. 34. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Yağlı Güreşleri Türkiye’nin birbirinden değerli başpehlivanlarını bir araya getirecek. Geçen yıl 72 başpehlivan ve 1050 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirilen yağlı güreş programına bu yıl da yoğun katılım olacağı tahmin ediliyor.
BAŞKAN CARAN'DAN DAVET
Belediye Başkanı Saniye Caran, davet ziyaretleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Burdur Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Sipahi, Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu ve 6. Bölge Birliği ESKKK Başkanı Ahmet Tural’a davetiyelerini iletti.
BU YIL ŞENLİK HAVASINDA OLACAK
Başkan Caran, ilçenin en büyük kültürel değerlerinden biri olan güreşleri bu yıl da şenlik havasında gerçekleştireceklerini belirterek, “Kültürel mirasımıza sahip çıkıp en iyisini sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl 34'üncüsünü yapacağımız Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri kapsamında bir dizi etkinliğimiz de olacak. Tüm vatandaşlarımızı bekleriz” dedi.
ETKİNLİK PROGRAMI
34. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri, 15 Ağustosta Festival alanları kurularak başlayacak.
Program Şöyle;
-
- 27 Ağustos Çarşamba Yörük Göçü - Mehter, sünnet şöleni mahalli sanatçıların konseri ve ardından sünnet çocuklarına hediye dağıtımı,
-
- 28 Ağustos Perşembe günü Voshane,
-
- 29 Ağustos Cuma Melek Mosso,
-
- 30 Ağustos Cumartesi Fener alayı akabinde Cengiz Kurtoğlu konseri,
-
- 31 Ağustos Pazar günü yağlı pehlivan güreşleri ile son bulacaktır.