Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine Antalya’dan 6 farklı firma girdi. Listede kıymalı pide harcı, çiğ lahmacun iç harcı, dana-kuzu kıyma, çiğ tavuk kebap ve süzme çiçek balı gibi ürünler yer alırken, bazı ürünlerde kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespiti yapıldığı bildirildi.

ANTALYA’DA 6 FARKLI FİRMA LİSTEDE

30 Eylül 2026 tarihli listede Antalya’nın farklı ilçelerinde faaliyet gösteren 6 firma ve ürünleri yer aldı. Aksu, Muratpaşa ve Döşemealtı ilçelerindeki işletmelere ait ürünlerde yapılan incelemelerde çeşitli uygunsuzluklar tespit edildi. Aksu’da faaliyet gösteren Kaya Restaurant-Mustafa Kaya işletmesinin kıymalı pide harcında kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespiti yapıldı. Yine Aksu’da bulunan Şanlı Pide Salonu-Osman Suveren işletmesine ait çiğ lahmacun iç harcında da kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespit edildi.

DANA-KUZU KIYMADA KANATLI ETİ TESPİTİ

Muratpaşa’da faaliyet gösteren Kasap Recep-Recep Benneyim isimli işletmenin dana-kuzu kıyma ürününde ise kanatlı eti tespiti yapıldığı açıklandı. Muratpaşa’daki bir diğer işletme olan Asya Pide-Suzan Barak tarafından satılan dana etli kıymalı pide harcında da kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespiti yapıldı.

Kıyma-2

DÜRÜMCÜ KADİR USTA DA LİSTEDE

Antalya’da yaklaşık 3 bin takipçisi bulunan Dürümcü Kadir Usta-Cemil Sırma da 30 Eylül 2026 tarihli listede yer aldı. İşletmenin çiğ tavuk kebap ürününde yapılan incelemede sakatat (taşlık) tespiti yapıldığı bildirildi.

BALDA DA TAKLİT VE TAĞŞİŞ TESPİTİ

Listede et ürünlerinin yanı sıra arıcılık ürünleri de yer aldı. Döşemealtı’nda faaliyet gösteren Akar Bal-Gökdağ Karayaka Pelit Natural Bal işletmesinin 850 gram süzme çiçek balı ürününde taklit veya tağşiş tespiti yapıldı.

Listeyi Gören Antalyalılar Şokta Ünlü Dürümcü Ve Pideciler Bakanlığın Ifşa Listesinde!23 (1)

TEREYAĞINDA YAĞ ORANI DÜŞÜK ÇIKTI

Taklit veya tağşiş yapılan gıdaların yanı sıra, ürünün temel özelliğini etkileyen içerik eksikliği bulunan ürünler de listede yer aldı. Elmalı’da faaliyet gösteren Elmalı Yeşilyayla Tereyağları-Süleyman Coşgun Elmalı Yakaçiftlik Yeşil Yayla işletmesinin 500 gram tereyağı ürününde yapılan incelemede, yağ oranının düşük olduğu tespit edildi.

Listeyi Gören Antalyalılar Şokta Ünlü Dürümcü Ve Pideciler Bakanlığın Ifşa Listesinde!56

Muhabir: HATİCE AKKILIÇ