Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile sokak röportajları adı altında yapılan bazı yayınlarda artan bir eğilimden bahsetti. Şahin, yapılan analizlerde, söz konusu yayınların bilinçli bir şekilde halkın moralini bozmak, umutsuzluk yaratmak ve karamsar bir algı oluşturmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. RTÜK, bu tür yayınların medya etiğine ve kamu yararına aykırı olduğunu vurguladı.
"ELEŞTİRİ DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR, AMA..."
Şahin, açıklamasında eleştirinin demokrasi için temel bir unsur olduğunun altını çizerek, yapıcı eleştiriler ile karamsar bir dilin birbirinden farklı olduğuna dikkat çekti. RTÜK Başkanı, toplumun geleceğe olan inancını ve moralini zedeleyen, sistematik bir şekilde karamsarlık yayan yayınların kabul edilemeyeceğini ifade etti.
"YASAL HAKLAR SONUNA KADAR KULLANILACAK"
Şahin, RTÜK olarak daha önce de benzer yayınlarla ilgili uyarılar yaptıklarını hatırlatarak, kasıtlı biçimde halkı yönlendiren ve toplumda ayrışma yaratmayı amaçlayan yayınlarla ilgili hiçbir müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Şahin, RTÜK’ün yasal yetkilerini sonuna kadar kullanacağını ve bu tür yayınlarla ilgili her türlü önlemi alacaklarını vurguladı.
"YÖNLENDİRİCİ YAYINLARA İZİN VERİLMEYECEK"
RTÜK Başkanı, sosyal medya paylaşımında kamuoyuna yönelik bir uyarıya da yer verdi. Şahin, kasıtlı biçimde halkı karamsarlığa sürükleyen, umutları yok eden ve olumsuz algı yaratan içeriklere karşı toplumun dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.