2026 Gaziantep Şahinbey Yağlı Güreşleri’nde üçüncü tur, hem kritik eşleşmeleri hem de beklenmedik sonuçlarıyla dikkat çekti. İsmail Balaban ile Ali İhsan Batmaz ve Orhan Okulu ile Yusuf Can Zeybek arasındaki mücadeleler, daha bu turda “erken final” yorumlarını beraberinde getirdi. Ancak er meydanında hesaplar tutmadı; birçok iddialı isim turnuvaya veda etti.
OKULU SAKATLANDI
Günün en çarpıcı anlarından biri Orhan Okulu’nun mücadelesinde yaşandı. Geçen yılın finalisti Okulu, Yusuf Can Zeybek karşısında 11. dakikada sakatlık geçirerek kısa süreli tedavi almak zorunda kaldı. Yeniden güreşe dönse de rakibinin tempolu ataklarına karşılık veremedi ve 15. dakikada mağlup olarak organizasyon dışında kaldı.

Öte yandan Ali Gürbüz, turnuvanın en hızlı galibiyetlerinden birine imza attı. Bir önceki turda uzun süren bir müsabakadan çıkan Gürbüz, bu kez İsmail Erkal karşısında 5 dakika 54 saniyede sonuca giderek adını üst tura yazdırdı. Erken biten bir diğer karşılaşmada ise Cengizhan Şimşek, Abdullah Güngör karşısında 7. dakikada galip gelerek dikkat çekti.
MENDERES SALTIK - OKAN YAVAŞ MÜCADELESİ 75 DK SÜRDÜ
Üçüncü turun en uzun mücadelesi ise adeta sınırları zorladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Menderes Saltık ile Bursa Büyükşehir Belediyesi adına er meydanına çıkan Okan Yavaş arasındaki karşılaşma, normal süre ve ilk puanlama bölümünde sonuçlanmadı. İkinci puanlama sürecine taşınan güreş toplamda 75 dakika sürdü. Nefes kesen maratonu kazanan isim Okan Yavaş oldu. Şahinbey’de üçüncü tur, hem erken biten maçları hem de uzun süren mücadeleleriyle hafızalara kazınırken, favori isimlerin elenmesiyle turnuvada dengeler tamamen değişti.

İŞTE ELENEN YILDIZLAR
Geçtiğimiz yıl Gaziantep Şahinbey Yağlı Güreşleri’nde finalde Feyzullah Aktürk’e kaybederek ikinci olan Orhan Okulu, bu yıl organizasyona erken veda etti. Yusuf Can Zeybek karşısında mağlup olan Okulu ile birlikte; turnuvanın iddialı isimleri arasında gösterilen Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban, Enes Doğan ve Recep Kara da elenerek güreşlere beklenenden önce nokta koydu.
SON 16'YA KALAN İSİMLER
Ali Gürbüz, Cengizhan Şimşek, Yusuf Can Zeybek, Ali İhsan Batmaz, Onur Susuz, Mustafa Taş, İsmail Koç, Feyzullah Aktürk, Serdar Yıldırım, Erkan Taş, Yunus Emre Yaman, Hasan Cengiz, Hasan Güzeller, Osman Kan, Mustafa Batu, Okan Yavaş.





