Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a, ‘zincirleme şekilde halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan yargılandığı davada 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti Özdağ'ın tahliyesine karar verdi.

148 GÜNDÜR TUTUKLUYDU

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklu bulunduğu davanın ikinci duruşması bugün İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Hakkında 7,5 yıla kadar hapis cezası istenen Ümit Özdağ hakkında karar, Özdağ'ın savunmasının ardından açıklandı. 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Ümit Özdağ için tahliye kararı verildi. Özdağ'ın ilerleyen saatlerde 148 gündür tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ, 19 Ocak'ta Antalya'da partisinin İl Başkanları İstişare Toplantısı'nda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik “Son bin yılda gerçekleşen hiçbir Haçlı Seferi, Erdoğan'ın ve AKP'nin Türk milletine ve Türk devletine verdiği zararı vermemiştir" sözlerinden bir gün sonra Ankara’da gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen ve ardından İstanbul Adliyesi’ne götürülen Özdağ, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ