Türkiye’de ve dünyada liglerin başlamasına az bir zaman kaldı. Pek çok futbolsever destekledikleri takımının maçlarını izlemek için adeta nefeslerini tutmuş bir şekilde bekliyor. Bu kapsamda tarihinde ilk kez Trendyol 1.Lig’de mücadele edecek Serikspor ise lig için hazırlarını sürdürüyor. Fakat takımın önünde yeni sezon için çok büyük bir engel var.
STAT SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ
Trendyol 1.Lig’de mücadele edecek Serikspor’un hala bir stadı yok. Eski statlarını 1.Lig kalitesine uygun bir hale getirmek için yatırım yapan yeşil-beyazlı takım, maalesef ligdeki maçlarını şehir dışında oynamak zorunda kalacak. Takım bu süre boyunca taraftarından da uzak kalacak. Kulüp konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kulübümüz, 1. Lig kriterlerine uygun bir stadyum arayışını uzun süredir sürdürmektedir. Bu süreçte bazı alternatifler gündeme gelmiş olsa da, iç saha maçlarımızı kendi evimizde oynayamamanın üzüntüsünü yaşadık. Bu durumu ortadan kaldırmak ve en kısa sürede kendi sahamızda maç yapabilmek amacıyla önemli bir karar aldık. Serik Belediyesi'ne ait olan İsmail Ogan Stadyumu'na yatırım yaparak stadımızı 1. Lig standartlarına uygun hâle getirmeyi hedefliyoruz. Bu yatırım, takımımızı yeniden kendi evine kavuşturma amacını taşımaktadır” denildi.
SERİKSPOR MAÇLARINI BODRUM’DA OYNAYACAK
Serikspor yeni sezon maçlarını Muğla’da oynayacak. Antalya’da yaptığı başvurulardan sonuç alamayan takıma kapısını açan kulüp ise Bodrum Futbol Kulübü oldu. Kulüp yaptığı açıklamada, “Gerekli yasal süreçleri başlattık ve hazırlıklarımıza hızla başlamış bulunmaktayız. Stadyumumuzdaki yenileme çalışmaları tamamlanana kadar, ilk iç saha maçımız olan Ümraniyespor karşılaşmasını oynamak üzere Antalya'daki uygun stadyumlarla iletişime geçtik. Ancak teknik ve operasyonel nedenlerle olumsuz geri dönüşler aldık. Bu sebeple, ilk iç saha maçımızı Grey Beton Bodrum Stadyumu'nda oynayacağız. Bize kapılarını açan Bodrum Futbol Kulübü ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
“İSMAİL OGAN STADYUMU'NDA BULUŞMAK DİLEĞİYLE”
En kısa sürede yeni stadıyla beraber taraftarına kavuşmak istediğini dile getiren Serikspor’un açıklaması şu şekilde sona erdi:
“Göreve geldiğimiz ilk günden beri Serik Spor ve Serik Spor'un geleceği için yatırımlarımıza her noktada devam ettiğimizi; stadyumumuzla birlikte altyapı tesislerimiz ve A Takım futbol tesislerimizde de yenileme ve geliştirme çalışmalarımızın hızla devam ettiğini gururla belirtmek isterim. Bu süreçte göstermiş olduğunuz anlayış ve destek için tüm taraftarlarımıza ve camiamıza teşekkür ederiz. Serik Spor'un evi olan İsmail Ogan Stadyumu'nda buluşmak dileğiyle.”
Değerli Spor Kamuoyu ve Serik Spor Ailesi,
— SERİK SPOR A.Ş. (@SerikKulubu) August 4, 2025
Kulübümüz, 1. Lig kriterlerine uygun bir stadyum arayışını uzun süredir sürdürmektedir. Bu süreçte bazı alternatifler gündeme gelmiş olsa da, iç saha maçlarımızı kendi evimizde oynayamamanın üzüntüsünü yaşadık.
Bu durumu ortadan… pic.twitter.com/NzHuNJiBac