Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin sosyal medya üzerinden sert bir açıklama yaptı. İktidarın soruşturmayı Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilişkilendirerek hukuki meşrutiyetini yitirdiğini belirten Uysal, yapılanların adaletten uzak, siyasi bir müdahale olduğunu ifade etti.
"İFTİRA EDİYORSUNUZ: BU BİR ZULÜM"
Uysal açıklamasında, "Kendi ağzınızla İmamoğlu soruşturmasını Cumhurbaşkanı adaylığıyla doğrudan ilişkilendiriyorsunuz, hatta diğer partilerimize de açıkça tehdit ediyorsunuz. Yapılan işin hukuki olmadığını bu şekilde açıkça itiraf ediyorsunuz" sözleriyle iktidarın söylemlerini eleştirdi. İktidarın İmamoğlu'nu aklamış olduğunu vurgulayan Uysal, "Kendi dilinizle tarih önünde İmamoğlu'nu aklıyor, kendi zulmünüzü de tescil ediyorsunuz" dedi.
"TOPLUMUN ÖNÜNE İNANDIRICI BİR DOSYA BİLE KOYAMADINIZ"
Soruşturma sürecinin kamuoyu nezdinde ciddiyetini kaybettiğini ifade eden Ümit Uysal, iktidarın bugüne kadar somut ve inandırıcı bir suç dosyası ortaya koymadığını belirtti. Uysal, "Zaten bütün devlet olanakları elinizde olmasına rağmen haftalardır toplumun önünde inandırıcı bir suç dosyası da koyamadınız. Hatta jammer bavulları ve kumbaradan medet umarak toplumun gözünde soruşturmayı iyice itibarsızlaştırdınız" sözleriyle sürecin inandırıcılığını sorguladı.
"TÜRKİYE'Yİ RAHAT BIRAKIN"
Uysal açıklamasını şöyle sonlandırdı:
"Bu tablo içinde yandaş kanallarınız ve küçük ortağınızla birlikte "yolsuzluk var" diye bağırmanız tribün tezahüratından öte gitmiyor ve küçülüyorsunuz. Artık Türkiye'yi rahat bırakın, kendinizi ve ülkenizi rezil ettiğiniz yeter. Talan ekonomisiyle ezdiğiniz, iyice zayıflattığınız, sırtına bastınız bu halka artık gölge etmeyin"