Türkiye Belediyeler Birliği’nde (TBB) yapılan seçimlerin ardından yeni başkan belli oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kullanılan oyların çoğunluğunu alarak birliğin yeni başkanı seçildi.

SEÇİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

TBB Meclisi’nde gerçekleştirilen oylamada toplam 864 üyeden 757’si oy kullandı. Seçimde Vahap Seçer 446 oy alırken, Fırat Görgel 311 oyda kaldı. Seçim sonuçlarına göre Vahap Seçer, 2029 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdürecek.

Vahap Seçer-4

MECLİSTE DİĞER SEÇİMLER DE YAPILACAK

Başkanlık seçiminin ardından toplantıda Meclis Başkanlık Divanı, ihtisas komisyonları ve encümen üyelerinin belirlenmesine yönelik süreç devam edecek.

Büşra Vahap

ANTALYA’DAN TEBRİK MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir de yayımladığı mesajla Vahap Seçer’i tebrik etti. Özdemir mesajında, yerel yönetimlerin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, bu görevin dayanışmayı artıran ve yerel demokrasiyi güçlendiren bir anlayışla yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca sürecin şehirlerin ihtiyaçlarına odaklanan ve belediyelerin gücünü artıran bir döneme katkı sağlamasını temenni etti.

Muhabir: ENGİN KORKMAZ