Deprem bölgesinde yaşanan yıkımın ardından Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenler için harekete geçti. Bölgede görev yapan veya yeni atanan öğretmenlerin barınma ihtiyaçları için belirlenen bölgelere ev eşyası ve klima bulunan konteynerler kuruluyor.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Eğitim öğretimin düzenli yapılabilmesi için buraya dışarıdan ilk defa atanan öğretmenlerimizin zorluk çekmemesi bakımından planlamalarımızı yaptık." dedi.
11 BİN 76 KONTEYNER
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin açıklamasına göre, Hatay'a 6 bin 343, Kahramanmaraş'a 1500, Adıyaman'a 1278, Malatya'ya 893, Gaziantep'e 411, Osmaniye'ye 400, Kilis'e 200 ve Şanlıurfa'ya 51 olmak üzere toplamda 11 bin 76 konteyner tahsis edildi.
ÖĞRETMENLER NE DİYOR?
Müzik öğretmeni Kurtuluş Hacırlı, Ankara'da özel okullarda çalıştıktan sonra ilk atamasının Hatay'a yapıldığını belirtti.
Kurtuluş Hacırlı,"Nereye geleceğimizi biliyorduk, yaşam ve şartlar zor ama bunları tahmin ederek geldik ve yadırgamıyorum." dedi.
Türkçe öğretmeni Ali Acer, "Devlet bizi düşünmüş, dışarıya baktığımızda burası bir lüks ve memnunum." diyerek, uzun vadede bölgenin toparlanacağına inandığını da sözlerine ekledi.
Okul öncesi öğretmeni Merve Aldemir ise ağır hasarlı evinden yara almadan kurtulduğunu, öğrencilerini çok sevdiği için tayin istemeyip Hatay'da kaldığını belirtti. Aldemir, konteynerde ihtiyacı olan tüm ev eşyasının bulunduğunu kaydetti.
DEPREM SONRASI YENİ BİR BAŞLANGIÇ
Deprem sonrası yapılan bu projeler, yalnızca öğretmenlerin barınma sorununa bir çözüm olmakla kalmıyor, aynı zamanda bölgenin sosyal ve kültürel dinamiklerine de yeni bir soluk getiriyor. Konteyner alanları, öğretmenler arasında yeni arkadaşlıkların ve komşuluk ilişkilerinin kurulduğu, moral kaynağı olan mekanlar haline geliyor.