Sosyal medya platformu Youtube üzerinden yaptığı yayınlarla gündemi yorumlayan, Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil, CHP içinde yaşana kayyum tartışmalarına ilişkin önemli eleştirilerde bulundu. Özdil, eğer CHP Genel Başkanı Özgür Özel parti içi muhalefet ile oturup, konuşmazsa eski Genel Balkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mutlak butlan kararı ile geri dönmesi halinde CHP’nin 3 parçaya bölüneceğini iddia etti.

“PARTİ İÇİ MUHALEFET YOKSA O PARTİDE DEMOKRASİ YOKTUR”

CHP’nin 100 yılları aşan bir parti olduğunu ve kendi içinde muhalefetin her dönem var olduğunu ifade eden Özdil, “CHP, Cumhuriyetimizden bile eskidir. Böyle ANAP gibi veya AKP gibi iktidardan düştükten sonra tarihten silinen veya silinecek suni partilerden değildir! Türkiye yıllardır tek adam kültürü, biat kültürü dayatıldığı için ve maalesef sözde muhalif medyamız da tek kelime bile CHP tarihi bilmediği için parti içi muhalefet kavramı sanki yanlışmış gibi algılanıyor. Parti içi muhalefet demokrasi açısından sağlık işaretidir. Muhalefet yoksa demokrasi yoktur! Parti içi muhalefet de böyle o partinin organik hormonsuz testisitsiz olduğunu gösteriyor. Parti içi muhalefet yoksa o partide demokrasi yoktur! CHP, 100 yıldır hatta yüzyıldan fazla süredir tüm değişken ekolojik şartlara rağmen hâlâ dimdik ayakta durmasının 100 yıldır meyve vermesinin sebebi aslında budur. Korkmayın bu işlerden” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Chp Cover-2

“HERKESLE MASAYA OTURUYORSUN”

CHP yönetiminin parti içindeki muhalefet ile masaya oturup, görüşmesi gerektiğine vurgu yapan Özdil, “CHP’ye mahkeme eliyle kayyum atayacaklar diye bangır bangır buradan bağırdık.15 Eylül’de CHP Kurultay davasının duruşması var. Muhtemelen Kurultay iptal edilecek ve Özgür Özer’in genel başkanlığı düşürülecek ya da dava ileri bir tarihe ertelenecek. Eğer dava ertelenirse CHP’nin biraz daha kendi içinde kavga etmesi seyredilecek ve bir ay sonra kurultay iptal edilebilir. Bunun böyle olacağını bir senedir söylüyoruz! Dolayısıyla şimdi bakın naçizane önerim; ‘Onu ihraç edelim, bunu kovalım, şunu partiden atalım’ filan deneceğine bugün sakin şekilde oturup, parti içi muhalefet ile konuşmak gerekir. Parti içi muhalefet, muhalefet de olsa senin insanın, bu senin partinin, insanı! Bu sözde muhalif medyadaki dolduruşlara inanmayın! AKP ile konuşuyorsun? AKP’ye mesir macunu gönderiyorsunuz? MHP ile konuşuyorsun, Devlet Bahçeli’nin neredeyse elini öpüyorsun. DEM partiyle görüşüyorsun, hatta HÜDA PAR’la aynı masaya oturuyorsun komisyonda. Kendi parti içindeki kendi insanlarınla da konuşabilirsin. Konuşmalısın” diye konuştu.

Chp Genel Başkanı Özgür Özel

“CHP 3’E BÖLÜNECEK”

Parti içindeki uzlaşı sağlanmazsa CHP’nin 3 bölüneceğini iddia eden Özdil, “Bu kafayla gidilirse bakın CHP mutlaka parçalanacak Çok açık görülüyor, ikiye bölünecek, bak belki üçe bölünecek. Dolayısıyla eğer gerçekten AKP politikalarına karşı çıkılıyorsak eğer gerçekten, CHP’nin iktidar olması isteniyorsa, CHP'de safları sıklaştırmak gerekiyor. Seninle aynı çizgide değiller diye sana muhalefet ediyorlar diye CHP’lileri partiden kovan değil, bütün CHP’lileri uzlaştıran bir rol üstlenilmesi gerekiyor. Bakın bu köprüden önceki son çıkış! İstanbul İl Kongresi kararı bunu gösteriyor. Bir senedir haykırıyoruz, ‘Belediye başkanları operasyonları durmayacak. CHP’yi imha etmeye çalışıyorlar’ diyoruz” sözlerini kaydetti.

Yılmaz Özdil

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP