2022 yılında hak sahiplerinin belirlendiği TOKİ Muğla Merkez 1100 Konut Projesi'nde aradan geçen yaklaşık dört yıla rağmen konutların yapımına başlanmaması tepkilere neden oldu. CİMER üzerinden başvuru yapan vatandaşlara gönderilen yanıtta hak sahipliğinin devam ettiği belirtilirken, TOKİ sosyal medya hesabından ise yüklenici firmanın belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
CİMER'E BAŞVURDU, AYNI YANITI ALDI
Hak sahiplerinden biri, CİMER üzerinden yaptığı başvuruya TOKİ tarafından verilen yanıtı sosyal medya hesabında paylaştı. Yanıtta, "Muğla Merkez 1100 Konut Projesi'nde asil hak sahipliğiniz devam etmektedir. İleriki tarihlerde konut belirleme kurası çekilecek olup hak sahiplerine SMS ile bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi. Vatandaş ise paylaşımında, "2022 yılından beri hak sahibi olarak bekliyoruz. Ne ihale tarihi var ne de kura takvimi. Yıllardır aldığımız tek cevap matbu mesaj" sözleriyle yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

“YÜKLENİCİ FİRMA İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşıma TOKİ Kurumsal hesabı da yanıt verdi. Açıklamada, Muğla Merkez 1100 Konut Projesi'nin "Konut Belirleme Kurası" çekilişinin gerçekleştirildiği belirtilirken, projenin inşa edilecek yüklenici firmasının belirlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

DİKKAT ÇEKEN SÜREÇ
2022 yılında hak sahiplerinin belirlendiği projede, 2026 yılı itibarıyla yüklenici firmanın henüz belirlenmemiş olması dikkat çekti. Sürecin uzaması nedeniyle hak sahipleri ihale ve inşaat takviminin netleştirilmesini isterken, TOKİ ise projeye ilişkin gelişmelerin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacağını bildirdi.




