2023- 2024 eğitim öğretim yılı öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları yarından itibaren 8 Eylül'e kadar sürecek. Bu süreçte öğrenciler, okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışma fırsatı bulacak.

OKULA UYUM SÜRECİ

Okul öncesi öğrenciler ve aileleri için hazırlanan okula uyum rehberinde 12 farklı etkinlik örneği sunulurken, ilkokul 1. sınıf öğrencileri için de 9 farklı etkinlik örneği yer alıyor. Bu etkinlikler, çocukların yeni okul ortamına daha kolay adapte olabilmeleri için dikkatlice seçilmiş. Etkinlikler, öğrencilerin yeni okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedefliyor.

ORTAOKUL REHBERLİK UYGULAMALARI VE VELİLERE BİLGİLENDİRME

Ortaokullar için hazırlanan rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Velilere yönelik olarak 11 Eylül Pazartesi günü okula uyum rehberi sunumu yapılacak. İkinci gün, aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak ve kalan üç gün ise çeşitli rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler düzenlenecektir.

LİSEYE YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİK

Liseye yeni başlayan 9. sınıf öğrencileri ve velileri için de çeşitli etkinlikler planlanmış durumda. Bu etkinlikler, lise hayatına ilk adımını atan öğrencilerin akademik ve sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik olarak düzenlenmektedir.

UYUM HAFTASI ÖNEMİ

Uyum haftasının temel amacı, öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemine psikolojik ve sosyal açıdan hazır bir şekilde başlamalarını sağlamaktır. Uygun rehberlik ve uyum programlarıyla, öğrencilerin okul yaşantılarına daha kolay adapte olmaları, okulda daha başarılı ve mutlu olmaları hedeflenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ