CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla ilk olarak 1 Nisan 2025’te yayınlanan genelgede, belediye şirketlerinde görev alan tüm meclis üyelerinin bu görevlerinden ayrılması istenmişti. Bazı belediyelerde bu talimat yerine getirilirken, Antalya’da istifa çağrısına direnen isimlerin varlığı dikkat çekti. CHP Genel Merkezi, bu nedenle 11 Temmuz 2025 tarihinde ikinci ve daha sert bir genelge yayınlayarak, istifaların takip edileceğini duyurdu.

AHMET AYDIN İSTİFA TALEBİNİ KABUL ETMEDİ

Antalya’daki şirketlerde halen görevde olan bazı isimlerin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yakınlığı ile bilinen kişiler olması, parti içinde bir çifte standart iddiasını beraberinde getirmişti. Kontenjan adayı olarak Konyaaltı Belediye Meclisi’ne CHP’li Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürürken EKDAĞ Genel Müdürü oldu. Aydın, genel merkezin talimatlarına rağmen görevine devam ediyor.

Ahmet Aydın Ekdağ Genel Müdürü (1)

NİKAH TÖRENİNDE “BAŞKANVEKİLİ” POLEMİĞİ!

Katıldığı bir düğünde genç çiftlerin nikahını kıyan Ahmet Aydın, törenin ardından sosyal medya hesabından düğün töreninin görüntülerini ve duygularını paylaştı. Aydın, “Hazel kızımızın ve Fatih kardeşimin nikahlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olarak kıymaktan büyük bir kıvanç duydum” dedi. Aydın paylaşımında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Mutlulukları Türk ocağı gibi sıcak, yolları baht gibi aydınlık olsun. Sultan Alparslan’ın cesareti, Fatih Sultan Mehmet’in kararlığı ve Sarı Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aklı, vizyonu ve yüreği ilham olsun. Oğulları ile ordu, kızları ile komşu olsunlar. Allah bir yastıkta kocatsın inşallah. Eser ve Özkan ailelerini tebrik ediyor, Hazel ve Fatih kardeşime bir kez daha bir boyu mutluluklar diliyorum.”

Ahmet Aydın Ekdağ Genel Müdürü (2)

Muhabir: BÜLENT ÖNER