Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde iş garantili mesleki eğitimin öncüsü olan Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, bu yıl ilk mezunlarını verdi. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde kapılarını açan ve kısa sürede mesleki teknik eğitimde örnek gösterilen okulda, görkemli bir mezuniyet töreni düzenlendi. Törende 254 öğrenci, keplerini coşku ve gururla havaya fırlattı.

ALİ BAHAR OSB TEKNİK KOLEJİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Tören öncesinde okul bahçesinde sıcak ve samimi bir atmosfer hakimdi. Başta veliler olmak üzere tüm davetlilere geleneksel tavuk-pilav yemeği ikram edildi. Açılışta, okul birincisi olan öğrenci okul kütüğüne ilk mezuniyet armasını çaktı. Son sınıf öğrencileri, geleneksel bayrak ve flama devir teslimi ile okul içindeki sorumluluklarını alt sınıflara devretti.

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Mezuniyet alanında duygulu anlar yaşandı. Öğrencilerin yüzlerinde hem mezun olmanın sevinci hem de geleceğe dair umut vardı. Aileler, çocuklarının bu gurur dolu anını büyük bir heyecanla takip etti. Bazı velilerin gözyaşlarını tutamadığı törende, alkışlar hiç dinmedi.

PROTOKOLE YOĞUN KATILIM

Törene, ev sahibi Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen’in yanı sıra, Başkan Vekili Yiğit Budak, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih İncir, Antalya OSB Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Gizli,Komisyon Üyeleri Fatin Tapcı, Ömer Bacanak, Aydın Topuz, Antalya OSB Bölge Müdürü ve Teknik Kolej Kurucu Temsilcisi İlhan Metin, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Başkan Yardımcısı Hakan Pakalın ve ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, ATSO ve Antalya OSB’nin Önceki Dönem Başkanı, CHP Antalya Eski Milletvekili Çetin Osman Budak, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Bahşi, Antalya Organize Sanayi İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Atılgan, bölge sanayicileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

BAHAR AİLESİ ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Törenin en anlamlı misafirleri ise, okulun kurucusu merhum Ali Bahar’ın ailesi oldu. Merhum başkanın annesi Melek Bahar, oğlu Tibet Bahar ve kardeşi Berkay Bahar da törende hazır bulundu. İlk mezuniyet coşkusuna tanıklık eden aile bireyleri, konukların yoğun ilgisi ve saygısıyla karşılandı. Merhum Ali Bahar, törende sık sık alkışlarla anıldı; onun vizyonu ve eğitime olan inancı, törende yankılanan tüm konuşmaların ortak paydası oldu.

“BU GÜN HİÇ OLMADIĞIM KADAR GURURLUYUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasanali Gönen, Ali Bahar’ın vizyonuna duyduğu minneti şu sözlerle dile getirdi: “Bugün büyük bir başarıya tanıklık ederken, bu başarının en büyük mimarının aramızda olamayışının hüznünü de yaşıyoruz. Bu okulun temellerini atan, vizyonunu çizen ve en büyük hayali bu kürsüden ilk mezunlarını görmek olan başkanımız, kardeşim, yol arkadaşım Ali Bahar, ne yazık ki ebediyete intikal etti. Bugün burada alınan her diploma, onun hayalini yaşatmanın sessiz ama güçlü bir yankısıdır.”

Kaynak: BÜLTEN