Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Varsak Ruhi Göksoy Ortaokulu'nda velilerin yarattığı karmaşa, öğrenciler ve öğretmenler için ciddi bir güvenlik sorunu doğuruyor. Öğrenciler çıkış saatinde hareket alanı bulmakta zorluk çekerken, velilerin araba ve motorlarını neredeyse okul bahçesine kadar park etmesi durumu daha da kötüleştiriyor.

ARAÇ YOĞUNLUĞU ERİŞİMİ ENGELLİYOR

Okulun giriş ve çıkış noktaları, motorlu araçların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle adeta erişilmez hale geldi. Sıkıntılı tablo, hem öğrencilerin güvenli bir şekilde eve ulaşmasını zorlaştırıyor hem de çevredeki düzeni bozarak yayalar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. İnsan yoğunluğunun yanı sıra araç parkındaki düzensizlik de şikâyet konusu olmaya devam ediyor.

ÇÖZÜM BEKLENTİSİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Okul çevresindeki bu düzensizlik ve güvenlik riskleri, daha etkili çözüm taleplerinin artmasına neden oldu. Trafik yönetimi açısından gerekli adımların bir an önce atılması bekleniyor. Özellikle çocukların güvenliğini öncelikli bir mesele olarak ele alan bir düzenleme yapılması, yerel yönetimlerin çok geç olmadan müdahale etmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP