CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV’de katıldığı bir televizyon programında bugün sabah saatlerinde Antalya’da gerçekleşen operasyonların ardından 20 kişinin tutuklanmasına ve Antalya merkezli yayın yapan Kanal V televizyonuna kayyum atanmasına tepki gösterdi.
“BU ÇAĞ DIŞI BİR UYGULAMADIR”
Başarır Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 32 yıldır halkı için çalıştığını belirterek, “32 yıl belediye başkanı olarak, belediye başkan yardımcısı olarak, ilçe başkan yardımcısı olarak görev yapmış sayın Muhittin Böcek’i önce alıyorsunuz sonra da dalga dalga operasyonlarla insanları topluyorsun. Maden kendine bu kadar güveniyordun, dosyana bu kadar güveniyordun, niye önce bu insanların hepsini alıp, ifadelerini almadın? Önce belediye başkanını tutukla sonra delil topla… Bu çağ dışı bir uygulamadır! Ceza hukukunda yeri olmayan bir uygulama! Sağlık durumu ve cezaevi koşulları son derece kötü olan 108 entübe edilmiş, ölümle yaşam arasında gidip gelmiş, akciğeri günlerce dışarıda tutulmuş şu anda solunum sıkıntısı yaşayan bir belediye başkanı var orada. Hiç mi utanmıyorsunuz. İnsan hayatından daha kıymetli bir şey yoktur bizim için” dedi.
“TÜRKİYE BÖYLE BİR ÜLKE DEĞİL”
Türkiye’nin her gün yeni bir operasyon dalgası ile uyandığına dikkat çeken Başarır, “Ülkeyi bu hale getirdiler her gün operasyon! Kütahya Belediyesi’ne neden gitmiyorsunuz. Rapor var. Aziz İhsan Aktaş en hukuksuz en fazla ihaleyi 36 milyon dolar oradan almış. Ama o Cumhur İttifakı’nın belediyesi. Hukuk askıya alınmıştır. Demokrasiye darbe yapılmıştır. Bu dakikadan sonra bizim halkımızın insanların milli iradesinin, oyunun hiçbir önemi olmayacaktır! 86 milyon burada kararlılıkla bu yaşananlara tepki vermelidir. Bu CHP’nin meselesini olmaktan çıkmıştır. Bu bir millet meselesidir. Yarınlarda sandık çok uzaklarda olur. Bir dilimi paylaşmak zorunda kalırsınız. Birileri saraylarda 13 uçağıyla dünyanın en büyük limuziniyle yazlık saraylarında milyarlarca liralık örtülü ödemeyle, hüküm sürer, bizler orta Doğu’daki Afrika’daki üçüncü dünya ülkelerindeki vatandaş gibi oluruz. Ama Türkiye böyle bir ülke değil. Recep Tayyip Erdoğan bunu unutma. O yüzden bu olay CHP olayı değil. Ben bu yüzden kendime üzülmüyorum bir canım var. Gene direniriz 15 Eylül’de” diye konuştu.
“ONLARA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in polis korumaları eşliğinde pazartesi günü il başkanlığı binasına girmesine tepki gösteren Başarır, “Bu partiye kayyum olarak düşünüyorsun onları kınıyorum. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz. Biz o kadın kollarındaki yoldaşlarımızla, gençlik kollarındaki kardeşlerimizle bayraklar astık afişler astık sokaklarda gezdik, sabahlara kadar ağladık. Her seçim kaybettiğimizde kahrolduk ağladık, sarıldık, birbirimize… Maalesef partili görünen Ak Partili aparatı haline gelmiş bazı tiplemeler o yoldaşlarımıza böyle bir görüntüyü böyle bir muameleyi layık gördüler. İktidarın muhalefeti ele geçirmek gibi bir çabası var. Muhalefetsiz bir Türkiye, kontrollü bir muhalefet! ‘Beni çizdiğim sınırlar içerisinde muhalefet yapacaksınız’ diyen bir iktidar var. Buna aparat olan ve olmak isteyenleri bir kez daha uyarıyorum. Bu ülkeye bu kötülüğü yapmayın. Demokrasiye bu halka bu halka bu kötülüğü yapmayın” ifadelerini konuştu.
HALK İSTEMEZSE SEN GİDERSİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
İktidar olacak partiyi halkın seçeceğine vurgu yapan Başarır, “‘Demokrasi’ dediniz, ‘milli irade’ dediniz ne oldu? Ayaklar altına aldınız hepsini. Şu anda kendi iktidarınız için önce muhalefete bir darbe yapıp bir sınırını çizip, ‘siz orada olacaksınız’ diyorlar. ‘Hayır’ diyorum! ‘Benim orada olma hakkım var’ diyorum. ‘Halk isterse ben orada olurum, halk istemezse sen gidersin Recep Tayyip Erdoğan’ diyorum. O da diyor ki halka rağmen ben buradayım. Gerekirse sizin genel başkanınızı değiştiririm. Gerekirse kayyum olarak Gürsel Tekin’i atarım’ diyorlar” dedi.