Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Aykut Yarar’ın istifasının ardından boşalan ilçe başkanlığı görevine, uzun bir aranın ardından İlçe Başkan Vekili Yunus Atalay atandı. Siyasetin önemli konuları arasında yer alan atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle gerçekleşti. Kararı AK Parti İl Başkanı Ali Çetin duyurdu.

İSTİFA ETMİŞTİ

Gündoğmuş ilçesinde 20 Ocak 2025 tarihinde görevinden istifa ettiğini açıklayan Aykut Yarar, yazılı bir açıklamayla süreci kamuoyuyla paylaşmıştı. İstifasının ani bir karar olmadığını belirten Yarar, görev süresi boyunca çözüme kavuşturamadığı bazı meselelerin bu kararda etkili olduğunu söylemişti. Açıklamasında, “Belediye Başkanımız Ali Gülen ile ilçemize hizmet anlayışında yaşadığım görüş ayrılıkları ve çözümsüz kalan birtakım sorunlar nedeniyle bu kararı aldım. Uzun vadede hem partime hem de ilçeme zarar vermemek adına bu adımı atıyorum. Kararım tamamen şahsi olup, kimseyle kişisel bir sorunum yoktur” ifadelerine yer vermişti.

Vekili Yunus Atalay Ak Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı (3)

RESMEN ATAMASI OLDU

Yarar’ın istifasının ardından yaklaşık beş ay boyunca ilçe başkanlığı koltuğu boş kaldı. Bu süreçte teşkilat çalışmalarını İlçe Başkan Vekili Yunus Atalay yürüttü. Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, AK Parti Teşkilat Başkanı Abdurrahman Büyüksoy ve Bölge Koordinatörü Yahya Çelik’in olurlarıyla resmen ilçe başkanlığı görevine atandı.

ALİ ÇETİN DUYURDU

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Çetin, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, Teşkilat Başkanımız Ahmet Büyükgümüş, Bölge Koordinatörümüz Yahya Çelik’in olurlarıyla Gündoğmuş İlçe Başkanlığına İlçe Başkan Vekilimiz Yunus Atalay atanmıştır. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Atalay’ın önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir toplantıyla görevi resmen devralması bekleniyor.

Vekili Yunus Atalay Ak Parti Gündoğmuş İlçe Başkanı (1)

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN