Mübarek üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip kandili, Antalya'da da kutlandı. Gecenin merkez duraklarından biri olan tarihi Muratpaşa Camii’nde düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Aydın Yığman, vatandaşlara hitaben anlamlı bir vaaz gerçekleştirdi. Akşam namazı sonrası başlayan programda saf tutan yüzlerce Antalyalıya hitap eden İl Müftüsü Yığman, Regaip Kandili'nin manevi önemine değindi.
“ÜÇ AYLAR MANA MEVSİMİDİR”
Muratpaşa Cami’de akşam namazının ardından konuşan Antalya İl Müftüsü Aydın Yığman, Regaip kelimesinin bol sevap ve mükâfat, faziletli amel anlamlarına geldiğini söyledi. Yığman, “Üç Aylar; rahmet ve mağfiret iklimidir. Mana mevsimidir. Tefekkür, murakabe ve nefis muhasebesi yapılan aylardır. İlahi rahmetin coştuğu aylardır. Allah’ın rahmeti müminler üzerine yağmur gibi yağar. Üç aylarda yapılan iyilikler bire yüz, bire yedi yüz hatta bire bin ile çarpılır. Recep; Değerli, gösterişli, heybetli demektir. Allah'ın ayı, kan dökmenin yasak olduğu aydır. Efendimiz bu ayda daha çok ibadet edermiş. Recebin ilk cuma gecesi Regaip'dir. Kadim geleneğimizde Regaip Kandili iki önemli işin başlangıcıdır: Surre alayları ve Erbain geleneği” dedi.

“KARDEŞLİK BAĞLARI GÜÇLENMELİ”
Müftü Yığman, vaazında toplumsal dayanışma ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. İslam dünyasının huzuru ve mazlumların selameti için dua isteyen Yığman, "İbadetlerimizin özü samimiyettir. Bu gece yapacağımız duaların, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini niyaz ediyorum" dedi. Yatsı namazı öncesinde tamamlanan vaazın ardından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Caminin dolup taştığı programda, Müftü Yığman namaz sonrası vatandaşlarla selamlaşarak kandillerini tebrik etti.





