Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yolcu sayısının düşmesi ile birlikte bazı otobüs firmaları bilet fiyatlarında indirime gitti. Yaz sezonunda bilet fiyatlarının tavan yaptığı otogarda Kasım ayının sonlarına doğru fiyatlar düşüşe geçti. Otogarın girişinde müşteri arayan otobüs firmalarının temsilcileri ise seferlerin çoğu zaman yolcusuz gerçekleştirildiğine dikkat çektiler.
YOĞUNLUK SONA ERDİ!
Antalya’dan birçok şehir ile karşılıklı olarak otobüs seferlerinin merkezi konumunda olan ve şehirlerarası yolun geçiş güzergâhında bulunan Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesinde yolculara kesintisiz 24 saat hizmet sunuluyor. Yaz sezonunda ek seferlerin havada uçuştuğu Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bugünlerde in cin top oynamaya başladı.
OTOBÜS FİRMALARI ÇARESİZ
Yolcu sayısındaki düşüş nedeniyle Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde sakinlik yaşanırken firmalar yeterli yolcu olmadığı için otobüslerin sefer sayısını azaltmak zorunda kaldı. Antalya’da son dönemde vatandaşların önemli bölümünün ulaşımda uçağı tercih eden çoğu kişinin bu süreçte otobüse yönelmesine rağmen istenen kapasiteye ulaşılamıyor.
KOLTUKLAR BOŞ KALIYOR!
Birçok firmanın bulunduğu terminalde sessizlik hâkim olurken, esnaf ise iş yapamaz hale geldi. Yaşanan süreç nedeniyle yolcusu azalan otobüs firmaları, yaptıkları seferlerde ise otobüs koltuklarının neredeyse tamamına yakını boş bir vaziyette yolculuğa çıkıyor. Az sayıda yolcu ile seyahatin firmaları kurtarmadığını ve firmaların zarar ettiğini belirten yetkililer, çok zor bir dönemden geçtiklerine dikkat çekti.