CHP’de kongre süreci başladı. CHP Konyaaltı İlçe Örgütü’nde Eylül ayında kongrenin tamamlanması bekleniyor. Kongre öncesi CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, seçildiği günden itibaren saha çalışmalarının genel merkezin istediği doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi. Gündüz, CHP’nin Konyaaltı’nda beledi başkan adayı belirlemesinden, yaklaşan genel kurula kadar birçok konuda açıklama yaptı. Gündüz kongrede yeniden aday olduğunu da duyurdu.

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

CHP, yerel seçimlerde 21 belediye başkan aday adayının yarıştığı Konyaaltı'nda belediye başkanlığına Cem Kotan’ı aday gösterdi. O dönemin sancılı bir süreç olduğuna dikkat çeken Gündüz, Kotan’ı adaylığının açıklandığı ilk andan itibaren ilçe yönetimi ve örgüt olarak yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Bu durumun bazı çevreler tarafından eleştirildiğine dikkat çeken Gündüz, “Ben genel merkezimizi temsil ediyorum. O dönem aday kim olursa olsun, partim ve adayımızın başarısı için yine çalışacaktım. Ama o dönem birilerinin parti aleyhine çalıştıklarını hatta ‘Cem Kotan varsa oy moy yok’ dediklerine şahit olduk. O seçim sürecinde partimize yönelik ihaneti gördük, yaşadık” diye konuştu. Gündüz, “Evet Konyaaltı gerçekten ciddi bir enflasyon yaşadı 21 tane aday adayımız vardı. Hangisi aday olsaydı biz onunla çalışacaktık, bizim adayı ‘Yok beğenmedim, yok ben bununla çalışmam’ deme lüksümüz yok. O zaman bu koltukları işgal etmemeliyiz. Bu koltuklarda genel merkezin gösterdiği adayı seçtirecek başka bir yapı gelip çalışmalı. Burası kimsenin babasının evi değil” şeklinde görüş belirtti.

ARADIĞIMIZ BAZI ÜYELERDEN KÜFÜR YEDİK!

Cumhuriyet Halk Partisi Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, uzun süredir Konyaaltı ilçesine farklı ilçelerden üye taşındığına dikkat çekti. Gündüz, partiye yakınlığı bulunmayan kişilerin bile üye yapıldığını öne sürerek, “Yönetim olarak partimize yeni katılan üyelerimizle tanışmak için arıyoruz. Bazı üyeler partiyle alakasının olmadığına dikkat çekiyor. Hakaret edenler, hatta bazen küfür edenler var. Bu kişileri partiye kayıt edenler bu durum karşısında ne düşünüyor, merak ediyoruz” dedi. Gündüz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bu partiye üye olmak isteyen herkesi üye yapıyorum. Bana, 'Yarın öbür gün seçimler olduğunda belki bu durum senin için sıkıntı yaratabilir' dediler, 'Sorun değil' dedim. Karşımızda siyaset yaparak Konyaaltı ilçesi başkanlığını tekrar kazanmak isteyen ekipte maalesef ki partiyle hiçbir alakası olmayan, şimdiye kadar partiye oy vermemiş bundan sonra da vermeyecek, şu kapıdan içeri girmemiş kişiler var. Bu partinin kimyası var, aidiyeti var. Örneğin üyeyi arıyoruz, işte 'Seçime gidiyoruz buyurun sizde gelin' diyoruz. 'Örgütsel çalışmamız var buyurun katılın' dediğimizde küfür ediyorlar. 'Benim bu partiyle kaydım yok beni aramayın' diyorlar. Bu partiye yapılan en büyük ihanettir. Ülkenin de partinin bu kadar acımasız ve sert günlerden geçtiği bir dönemde birbirimizi engellemek, birbirimize zarar vermek adına yapılan tüm girişimlerden rahatsızım. Her aday kendi seçim bölgesinde kendi özelinde çalışma yapmalı, kimse kimsenin kendi bölgesinin geleceğine müdahil olmamalı. Biz kendi göbeğimizi kendimiz; Konyaaltı olarak, diğer ilçeler de kendi göbeğini kendi kesmeliyiz."

SİYASETTE REKABET SAVAŞMAK ANLAMINA GELMEMELİ

Yaklaşan olağan genel kurul öncesinde Konyaaltı’nda tatlı bir seçim rekabetin yaşanması için çalıştıklarını ifade eden Demet Gündüz, “Siyasette rekabet etmekle siyasette düşmanlık etmek ve savaşmak aynı şey değil. Biz rekabet etmeyi tercih ediyoruz, kesinlikle bunu biz savaşa dönüştürmemek lazım” dedi. Gündüz açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:

“Düşmanlaşmamak lazım. Kaldı ki biz bir genel seçime gidiyoruz. Bu noktada parti genel merkezimizin ülke genelinde olası bir erken seçim beklentisiyle kongrelerin tek adaylı olması yönünde genel görüşü var. Ama demokrasi gereği kongreye elbette çok adayla gidilecek. Yapılacak kongrede kazanmak kadar kaybetmenin de varlığını bir köşeye koymalı. Kaybetsek bile kazanan kişinin elini sıkıp örgütsel mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Yani bizim kırılıp darılıp bölünmeye lüksümüz kalmadı. Yine bugünlerde birileri Konyaaltı ilçe kongresine müdahalelerde bulunuyor. Bu kişilere hatırlatırız; tutuklu belediye başkanlarımız var. Belediye başkanlarımızın bir an önce serbest bırakılmasına yönelik kamuoyu oluşturulması için çalışma yürütülmesi gerekiyor. Bunun dışında şu an için görevi olmayan bazı isimlerin ilçe kongrelerine müdahale ettiklerine şahit oluyoruz. Bu izlenen yol yanlış bir yol.”

Muhabir: BÜLENT ÖNER