Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 2 bin pehlivanın katıldığı organizasyonun ilk gün yapılan müsabakalarında; minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta küçük ve küçük orta büyük boylarında pehlivanlar, kıyasıya mücadele etti. Müsabakaların ilk gününde açıklama yapan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara; “Yağlı güreş bizim özümüzdür, geçmişimizdir. Ata sporumuzu sadece yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda genç kuşaklara da aktarıyoruz” dedi.
ER MEYDANI KÜÇÜKLERE KALDI…
Bu yıl 12. düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk etabı olan Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, Manavgat Ilıca Er Meydanı'nda devam ediyor. Güreşlerin ikinci gününde de heyecanın tavan yaptığı Manavgat ilçesinde binlerce güreş sever meydana akın etti. Vatandaşların güreş alanına kolay ulaşım sağlayabilmesi için Manavgat Belediyesi tarafından 17 ve 18 Mayıs günlerinde, saat 09.00'dan itibaren Atatürk Kültür Merkezi önünden güreş alanına ücretsiz servisler kaldırılacak.
ÖZÜMÜZ VE GEÇMİŞİMİZ!
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, yağlı güreşin Türk kültürünün önemli bir mirası olduğunu vurguladı. Kara açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Yağlı güreş bizim özümüzdür, geçmişimizdir. Ata sporumuzu sadece yaşatmakla kalmıyor, aynı zamanda genç kuşaklara da aktarıyoruz. 2 bine yakın pehlivanın Manavgat Ilıca er meydanında ter dökmesi bunun en güzel göstergesidir" dedi. Güreşlerin, sporun birleştirici gücünü ortaya koyduğunu belirten Kara, "Er meydanları dostluğun, kardeşliğin ve centilmenliğin sahnesidir. Bu ruhu gençlerimize taşımak en büyük hedefimiz. Manavgat, sporun başkenti olma yolunda güçlü adımlarla ilerliyor.”