Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Altyapı Yönetim Danışmanlık Mühendislik Hizmetleri Elektrik Enerjisi Yapı Elemanları Üretimi İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ALDAŞ) yönetiminden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan istifa etti. Yaşanan 3 istifa deprem etkisi yarattı.
ATAMA YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL
CHP’li eski Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mustafa Reşat Oktay, istifalarla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. ALDAŞ’ın Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı denetim ve koordinasyon şirketi olduğunu belirten Oktay, “Bu şirketin yönetim kurulu üyeleri doğal olarak ilçe belediye başkanlarıdır. Katılamadıkları durumlarda yardımcıları vekalet eder. Şimdi üç başkan istifa edince yerine atama yapılması mümkün değil. Ancak tüzükte değişiklik yaparak sistem değiştirilebilir” dedi.

SAMİMİYETİNE GÖLGE DÜŞÜRÜR
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün haberine göre; istifaların teknik nedenlerden kaynaklanmadığını vurgulayan Oktay, “ASAT ve ALDAŞ şu anda sıkı bir denetim altında. Bu istifalar CHP’li başkanların samimiyetine gölge düşürür. İstifalarını gözden geçirmelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

PARTİSİNDEN İSTİFA ETMİŞTİ
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2009-2014 yılları arasında MHP, 2014 yerel seçimlerinde de CHP çatısı altında Muratpaşa ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçilen Mustafa Reşat Oktay, partisinden istifa etmişti.






